Evijärvellä tuhoutui tulipalossa puunjalostuslaitoksen lämpökeskus-kuivaamorakennus

0

Lämpökeskus ja kuivaamo tuhoutuivat rajussa tulipalossa Evijärvellä
Evijärven ja Lappajärven palokunnat hälytettiin Lappajärventielle Evijärven Kuoppa-ahon ja Ranta-ahon puolenvälin paikkeilla sijaitsevalle Kultalahden Saha ja huvilalaveistämölle. Hälytys tuli noin ilta seitsemän aikaan.

Evijärven palokunnan johti palopaikalle yksikönjohtaja Jukka Äyrä, joka toimi päivystysvuorossa (P4). Äyrä kertoi heti paloasemalta lähdön jälkeen kun he saapuivat paloautolla kantatielle 68, nähneensä navakan tuulen tuoman runsaan savun kohteesta Ranta-aholta päin.

-”Aavistelin heti kyseessä olevan isomman roihun, koska savun muodostus oli niin runsasta”. Ja kun Äyrä ensimmäisessä sammutusyksikössä saapui palopaikalle oli rakennus jo kokonaan ilmiliekeissä, eikä sen pelastamiseksi ollut mitään tehtävissä.

Evijärven ja Lappajärven kaikki paikalle hälytetyt sammutusyksiköt keskittyivätkin rivakasti pelastamaan ja suojelemaan lähistön muita teollisuurakennuksia.

Kaikki muut rakennukset pystyttiin pelastamaan

Läheinen noin 40-50 neliön kokoinen sahanpuruvarasto oli jo syttynyt palamaan tuulen lennättämästä kipinästä. Kipinöitä oli lentänyt myös kantatien ja tehdasalueen väliseen maastoon, jossa oli syttynyt maastopalo. Tekemistä siis piisasi joka miehelle.

Apuun hälytettiin vielä isot säiliöauto Vimpelistä ja Kauhavan Kortesjärveltä vesipulaa lievittämään.

Puruvarasto ja maastopalo saatiin nopeasti hallintaa, eikä suurempia vahinkoja päässyt syntymään.

-”Maastoa paloi noin 70 aaria, ja puruvaraston ulkoseinä ennätti vähän korventua”, kertoi yksinjohtaja Jukka Äyrä Evijärveltä.

Palossa tuhoutui kokonaa tänään käyntiin laitettu noin 40 x 15 m2 kokoinen lämpökeskus ja kuivaamorakennus. Rakennuksen mukanan paloi poroksi myös sisätiloihin varastoituna ollutta kevään tuotantoa.

Paikalle Lappajärveltä kiiruhtaneen pelastuspäälikkö Keijo Kangastien mukaan palo oli saanut alkunsa mitä todennäköisimmin rakennuksen hakelämmittimestä.

Jälkisammutus ja raivaus jatkuivat paikalla.

Huilitauko ja jälkisammutusta Evijärvellä

Näytä suurempi kartta

Katso video tästä!

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI