Filosofian tohtori Vesa Koivunen edelleen ehdolla Alajärven kaupunginjohtajaksi

2
Alajärven kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen esittää valtuustolle, että Alajärven kaupunginjohtajan virkaan valitaan jo aikaisemman työryhmän esityksen mukaisesti filosofian tohtori Vesa Koivunen Alajärveltä.

Varalle hallitus valitsi hallintotieteen maisteri Mika Perttusen Kuusamosta.

FT Koivusen valinnalle hallitus näkee perusteluissaan muun muassa, että Koivunen on osoittanut aikaisemmalla koulutuksellaan ja työkokemuksellaan täyttävänsä perustuslain mukaiset virkanimitysperusteet. Hänellä on lisäksi kaupungin edellyttämää käytännön kokemusta vaativista johtamistehtävistä sekä kaupungin arvostamaa kunnallishallinnon, talouden ja elinkeinoelämän osaamista. Hän on lisäksi haastattelussa ja soveltuvuusarvioinnissa osoittanut omaavansa sellaisia hyviä yhteistyötaitoja, aktiivista kehittämisotetta ja esiintymiskykyä, mitä tehtävän menestyksellinen hoitaminen vaatii. Kokonaisuutena arvioiden FT Vesa Koivunen täyttää, Alajärven kaupunginhallituksen enemmistön mielestä, parhaiten hakuilmoituksessa kaupunginjohtajalta vaaditut kriteerit.

”Puheenjohtajan ääni” ratkaisi valinnan Koivusen eduksi

Maanantain kokouksessa vs.kaupunginjohtajan esittämä valintatyöryhmän puolto Vesa Koivusen valinnalle sai yllättävän voimakkaan vastustuksen puolessa osassa jäsenistä.

Kirsti Joensuu esitti, että kaupunginjohtajan virkaan valittaisiinkin kuusamolainen HM Mika Perttunen. Joensuun esitystä kannattivat Sari Palmu ja Markku Sillanpää.

Tuomo Tallbacka ja Maija Viljanmaa asettuivat vs. kaupunginjohtaja Tero Kankaanpään tekemän esityksen puolelle.

Suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa FT Koivusen taakse asettui kuusi (6) hallituksen jäsentä ( Aninko-Rajala, Leppäkangas, Paalijärvi, Tallbacka, Viljanmaa ja hpj. Rintamäki) ja HM Perttusen valinnan puolesta viisi (5) hallituksen jäsentä (Joensuu, Kujala, Jokiaho, Palmu ja Sillanpää)

Hallituksen äänestyksen tulos ja esitys Vesa Koivusen valinnan puolesta jatkaa seuraavaksi valtuuston käsittelyyn, jossa lopullinen kaupunginjohtajuus ratkeaa.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

2 KOMMENTTIA

    • Valinta on nyt tehty ja Vesa Koivunen on uusi kaupunginjohtaja. Äänet jakautuivat, mutta äänin 32 – 9 Koivunen valittiin. Lehtereillä kuultuna; peli mukana, joka jäi limboksi. Valtuutetut ihmettelivät useasta suusta yksimielisen työryhmätyöskentelyn vesittämistä hallitusesitykseen. Varmaan peliin liittyi uskonto/lestadiolaisuus, mutta myös muuhunkin tähtäävä peli. Tämän sisällön läheisemmin asiaa tuntevat tahot tiedostivat, josta saatetaan kuulla myöhemmin.

JÄTÄ KOMMENTTI