Hakojärvellä kuolonuhri tasoristeyssonnettomuudessa

0
Auto saapui tasoristeykseen, puskien kasvun, näköesteen aiheuttamasta suunnasta. Kuva: Pentti Hautala

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Hakojärvi

Yksi ihminen kuoli sunnuntaina kello kahden jälkeen henkilöauton ja kiskobussin törmäyksessä vartioimattomassa rautatien tasoristeyksessä. Onnettomuus sattui Seinäjoki-Haapamäki radalla, Hakojärven kylän alueella.

Onnettomuus tapahtui pusikkojen kasvun pimittämässä Rasinrannan risteyksessä, jossa sijaitsee rautatien sekä huviloille ja taloon johtavien paikallisteiden risteysalue. ”Pimeässä” risteyksessä on tapahtunut ”läheltä piti” tilanteita muitakin.

Auto saapui rautatielle huviloihin johtavalta tieltä. Rautatien merkki on varustettu isolla turvapeilillä. Peili ei kuitenkaan hyödyntänyt tässä tilanteessa. Huvila-alueelta ylikäytävälle ajanutta, kun sen peili näyttää tasoristeykseen vain vastakkaiselta suunalta saapuville. Jos sitäkään?

Auto saapui tasoristeykseen, puskien kasvun, näköesteen aiheuttamasta suunnasta. Kuva: Pentti Hautala

Onnettomuuspaikka sijaitsee Hakojärvellä, valtatieltä 18 runsaan kilometrin ajomatkan päässä paikallistietä Tuurin suuntaan. Vastaavia tasoristeyksiä on Tuurin ja Hakojärven välisellä rataosuudella kaikkiaan puolisen tusinaa. Kuolemantapauksia on sattunut monia aikaisemminkin.

Olen minäkin kirjoittanut vuosien aikana useastikin puskista ja kasvuston aiheuttamista näkemäesteistä. Niiden aiheuttamista onnettomuusriskeistä. Mutta huonoin tuloksin. Joitakin kohteita on putsattu, mutta monia ei.

Tietenkin autoilijalla on aina ensi sijassa vastuu. Mutta siltikin pahimmat epäkohdat tulisi poistaa. Useimmiten se ei vaadi monta työtuntiakaan!

Onnettomuuden kulusta ei läheisen rautatiesillaan kupeessakaan ongella ollut mies osannut sanoa mitään. Eikä peltomieskään tiennyt, oliko onnettomuudessa kuollut paikallinen tai huvilojen käyttäjä?


 

JÄTÄ KOMMENTTI