Halloween – MuoviSampo onnistui jälleen!

0
MuoviSammon Halloween

Halloween-MuoviSampo toi 206 kg muovia. Pyhäinpäiväviikon pimeissä syysilloissakin soinilaisia kiinnosti muovin kierrätys. Myös kansanedustajia ja mediaa innostui innovatiivisesta kokeilusta.

Muovin kierrätyksestä sai jälleen pantin Soinissa MuoviSampo-keräyspisteen oltua auki 29.10.-31.10. Tällä kerralla panttina saatavat Plastic Coin -paikallisvaluutat kävivät eurojen sijasta ostoksiin K-Market Kanelin lisäksi Soinin 4H-yhdistyksen Kierrätyspuodissa, Koulun Halloween-bileissä sekä Krisse Salmisen ja Heli Sutelan Stand Up-illassa. Esimerkiksi kouluikäisistä 18 henkilöä palautti vaadittavat kaksi kiloa, joilla sai vapaalipun Halloween-juhliin.

Kierrättäjiä oli liikkeellä kaikkiaan 81 henkilöä. He palauttivat kaikkiaan 61 pantitettua jogurtti-purkkia, 33 jauhelihapakettia ja yhden pastapussin sekä yhteensä 206 kilogrammaa pakkausmuovia. Yhteensä syksyn aikana on kerätty 295 kg muovia kierrätykseen ja kokoilu jatkuu.

Vierailijoiden mielenkiinto heräsi

MuoviSampo on noussut esille useissa keskusteluissa eri suunnissa eikä pelkästään halloweenasujen vuoksi. Tälläkin kertaa paikalla oli tv-kameroita ja paikallisradio, sillä Yle jatkoi juttujensa sarjaa niin tv-kampanjaa kuin paikallisradiolähetystä silmällä pitäen. Samoin MuoviSammon yhteistyökumppani K-Ryhmä oli paikalla valmistelemassa omaa some-mainontaansa.

Yhteydenottoja on tullut laajasti ja myös joukkue on ollut aktiivinen. He ovat muun muassa vierailleet Toholammilla Pramia Plasticilla tutustumassa, miten panttipullojen muoveja jatkokäsitellään ja uusiokäytetään. Myös nimekkäitä vaikutusvaltaiset vieraat innostuivat.

Kansanedustaja Reijo Hongisto

”Sinisen tulevaisuuden Reijo Hongisto kävi paikan päällä MuoviSammon toimipisteellä kuulemassa toimintamallista. Hän kertoi tämän kaltaisten ideoiden olevan poliittisella kentällä kaivattuja ja kertoikin vievänsä viestiä soinilaisesta kokeilusta Eduskunnan Maa- ja metsätalousvaliokuntaan tuomaan ideoita keskusteluihin kiertotaloudesta. Myös Jutta Urpilaisen vierailulla vanhainkoti Kotivaarassa käytiin läpi myös MuoviSampo-pilotin toimintaa ja mahdollisuuksia levitä kansalliseksi ja jopa kansainväliseksi ratkaisuksi ilmasto- ja jäteongelmiin,” kertoo MuoviSammon viestinnästä vastaava kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Soinin 4H-yhdistyksen lipun alla toimivan joukkueen Sitran Maapalloliiga-haastekilpailuun osallistuvan MuoviSampo-kokeilun seuraavat keräyspäivät on tarkoitus järjestää 26.-28.11. Jo sitä ennen MuoviSampo jalkautuu ainakin Soinin joulunavajaisiin 24.11. Näiden päivien keräyksistä tulee lähempänä lisätietoa, mutta ainakin pakkausmuovia sekä erikseen panttitarroitettuja Pirkka -jauhelihapaketteja ja pastapusseja sekä Valion jogurtteja kannattaa alkaa jo kerätä.

Lisätietoa

Juha Viitasaari, Soinin kunnanjohtaja

juha.viitasaari@soini.fi

040 8280648

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI