Henkilöauto rekan eteen Ylivieskassa ja Viitasaarella – kaksi miestä kuoli!

0
Suoria nokkakolareita tapahtuu valtakunnan maanteilla lähes viikottain (Kuvituskuva ei liity tapaukseen)
Huolestuttava viikottainen ilmiö suomalaisessa liikenteessä on yksittäisen henkilöauton ja raskaan ajoneuvoyhdistelmän kohtaamiskolarit (arkistokuva ei liity tapaukseen)
Ylivieskassa tapahtui maanantaina iltapäivällä kello yhden aikaan Raudaskylässä Savontiellä kuolonkolari, jossa kuoli henkilöautoa ohjannut mies. Vastaavasti Viitasaarella ajautui henkilöauto tuhoisin seurauksin rekan eteen iltapäivällä vähän ennen kello puoli neljää.

Jokilaakson poliisin mukaan Ylivieskan suunnasta tuli täysperävaunurekka, jonka keulaan Kariniementien risteyksen tienoilla ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastakkaisesta Nivalan suunnasta tullut henkilöauto.

Henkilöauto kulkeutui törmäyksen jälkeen rekan keulassa takaisin tulosuuntaansa ja pysähtyi tulosuunnastaan katsottuna oikealle puolelle tien reunassa olleeseen kaiteeseen jääden kaiteen ja rekan keulan väliin puristuksiin.

Henkilöauto romuttui täysin ja autossa yksin ollut mieskuljettaja, menehtyi välittömästi tapahtumapaikalle. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut.

Kolarissa kuolleen henkilöllisyydestä on poliisilla erittäin vahva epäilys ja se tullaan varmistamaan lähipäivinä poliisin tutkinnassa. Kyseisen henkilön omaisiin on oltu yhteydessä poliisin toimesta.

Kolaria ja sen syntysyitä tutkivat sekä Jokilaaksojen poliisi että tutkijalautakunta.

Tapahtumapaikalla Poliisi ja Pelastuslaitos ohjasi liikennettä osin kiertotien kautta.

Myös Viitasaarella nokkakolari vei mieheltä hengen

Viitasaarella valtatie neljällä, Löytänän kohdalla sattui maanantain toinen henkilöauton ja rekka-auton välinen onnettomuus. Pohjoisen suuntaan matkannut henkilöauto oli ajautunut toistaiseksi tuntemattomasta syystä rekka-auton keulaan suoralla tieosuudella. Henkilöauton n. 35 -vuotias ulkopaikkakuntalainen mieskuljettaja sai surmansa onnettomuudessa.

Rekka-auton kuljettaja ei loukkaantunut.

Keski-Suomen poliisin mukaan keliolosuhteet olivat tapahtuma aikaan normaalin syksyiset. Tie oli märkä, valoisuus oli normaali.

Tapahtumapaikalla jatkuivat  raivaukset sekä onnettomuuslautakunnan tutkimukset iltaan saakka, joiden vuoksi tie oli osittain suljettu.

JÄTÄ KOMMENTTI