Hevoskuljetusvaunu irtosi ja kulkeutui vastaantulevaa liikennettä päin!

0

Maanantaina (17.7.) illalla kello kahdeksan aikaan Pohjanmaan poliisi sai hälytyskeskukselta ilmoituksen usean ajoneuvon liikenneonnettomuudesta Kauhavalla valtatiellä 19.

 

Poliisin alustavassa tutkinnassa kävi selville, että henkilöauto ja sen perään kytkettynä ollut hevoskuljetusvaunu oli ennen onnettomuutta kääntynyt Kauhavantieltä vasemmalle suunnaten pitkin Pohjanmaanväylää kohti etelää.

Hevoskuljetusvaunun kyydissä oli hevosten sijaan traktorimönkijä. Muutaman sadan metrin ajon jälkeen hevoskuljetusvaunu oli irronnut vetoautosta ja törmännyt vastaantuleviin ajoneuvoihin. Ensin irronnut hevoskuljetusvaunu törmäsi matkailuauton vasempaan kylkeen ja siitä edelleen matkailuauton takana ajaneen henkilöauton vasempaan kylkeen, jonka kuljettaja onnistui hieman väistämään kärryä ennen sen osumista autoon.

Törmäyksen voimasta edellä mainittu henkilöauto suistui tien oikeaan reunaan poikittain pyörilleen. Irronnut hevoskuljetusvaunu puolestaan suistui kulkusuunnassaan vasemmalle ojaan, jääden sinne kyljelleen.

Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin, mutta kolme ajoneuvoissa ollutta henkilöä loukkaantuivat lievästi. Ambulanssi vei heidät sairaalaan tarkistettaviksi. Päihteillä ei poliisin mukaan ollut osuutta onnettomuudessa.

Tutkinnassa ei ole vielä selvinnyt, mikä aiheutti hevoskuljetusvaunun irtoamisen vetoauton koukusta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä ja tutkintaa rikosnimikkeellä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

JÄTÄ KOMMENTTI