Hongisto ja Savola | Alueen tiestö saamassa korjausrahaa

0

Kevään hallitusneuvotteluissa sovittiin että teitä ja rautateitä korjataan ja perusparannetaan hallituskauden aikana 600 milj.eurolla. Tänään julkaistiin korjauskohteet.

Järviseudun ja Suomenselän seutukunnalle rahaa tuli kohtalaisesti.

– Enemmänkin olisimme toki ottaneet, mutta näihin summiin pitää toistaiseksi tyytyä, kiteyttää kansanedustaja Reijo Hongisto (PS)

Töysä – Hakomäki välin päällystäminen ja kunnostus saa 130 000 euroa.

Alavuden Aseman – Tuurin välin päällystäminen ja kunnostus ( reunapainaumat) saa 400 000 euroa. Kyseessä on erityisesti metsäteollisuuden käyttämä reitti, joka on paikoin vaarallinen raskaille ajoneuvoyhdistelmille .

Vetelin Räyrinki – Patama välin uudelleen päällystämiseen on tulossa 460 000 euroa.

Kantatielle 63 välillä Evijärvi – Ina on tulossa määrärahoista suurin potti, sillä tietä perusparannetaan kestämään vilkas raskas liikenne. Myös tien päällystelaji ja leveys päivitetään liikenteen edellyttämälle tasolle. Töihin varattu 3,6 miljoonaa euroa.

– Olen erityisen tyytyväinen vilkkaana kauttakulkutienä käytetyn Vimpeli – Veteli tien uudelleen päällystämiseen välillä Räyrinki – Patana, iloitsee Hongisto.

– Tie on erikoinen koska se on jaettu peräti kolmeen hoitoalueeseen joista nyt korjataan keskimmäistä osiota. Molemmat päät ( Vimpelin ja Vetelin puoleiset) ovat korkeammassa hoitoluokassa kun keskellä oleva väli Räyrinki – Patana. Nyt kun keskikohtakin saadaan kuntoon, on etelästä tulevien autoilijoiden turvallisempaa matkustaa pohjoiseen. Toki tie lisää myös alueen tienkäyttäjien turvallisuutta, tietää Hongisto

– Myös kantatie 63 välillä Evijärvi – Ina korjataan ja perusparannetaan. Korjaussuunnitelma on tehty vain tuolle välille joten laitetaan ensin se väli kuntoon ja kun korjaussuunnitelma on loppuosalle valmis niin yritetään vääntää rahaa myös loppuosuudelle.

Olen esittänyt useaan kertaan kiertoliittymää kantateiden 68 ja 63 risteykseen ja toivoa sopii että nyt myös se saadaan aikaan, toteaa Hongisto.

Mikko Savola: Määrärahat Vaasan vaalipiirin tiestön korjaamisen tulevat tarpeeseen

Kansanedustaja Mikko Savola (kesk) on pääosin tyytyväinen tänään julkaistuun liikenneväylien korjausvelkaohjelmaan vuosille 2016-2018. Hallitusohjelmassa sovittiin liikenneväylillä olevan 2,5 miljardin euron korjausvelan kiinni kuromisesta tällä hallituskaudella.

Tälläkään suurella panostuksella korjausvelkaa ei saada kokonaan kuitattua, mutta 600 miljoonan euron kärkihankerahoituksella Suomen tiestöön, ratoihin ja vesiväyliin panostetaan merkittävästi enemmän kuin vuosiin. Korjausvelan kasvu saadaan tällä toimenpiteellä taitettua.

Nyt kärkihankerahaa jaettiin liikenneväylille 364 miljoonaa euroa ja myöhemmin päätetään vielä 364 miljoonan euron potista. Kaikkinensa teiden ja muiden väylien kunnostamiseen osoitetaan tällä vaalikaudella miljardi euroa.

– Vaasan vaalipiirin alueelle osoitettiin nyt reilu 32 miljoonaa euroa. Kaikkia tärkeitä kohteita ei listassa vielä ole mutta tämä on hyvä alku ja moni kaivattu tie saa kaivatun perusparannuksen, mikä parantaa ihmisten liikkumista ja elinkeinoelämän kuljetuksia, sanoo Savola

– Metsäteollisuuden raaka-ainekuljetukset ja muu raskas liikenne tarvitsevat luotettavan tieverkoston myös alempi asteisille teille, mistä kuljetukset usein lähtevät liikkeelle. Nyt panostetaan juuri tähän tiestön osaan. Ylläpitokustannukset laskevat, kun tiestöstä pidetään ajoissa huolta. Mitä kauemmin viivyttelemme pienten vaurioiden korjauksia, sitä isommiksi ja suuremmiksi niiden korjauskustannukset kasvavat. Kunnostusten myötä myös liikenneturvallisuus paranee, mikä on kaikkien tielläliikkujien etu, painottaa Savola.

………………………………………………………………………………..

Kohteita Vaasan vaalipiirissä:

– Äänekosken tehtaan edellyttämiä teiden parantamisia Etelä-pohjanmaan alueella 0,9 milj.

– Kt 68 Edsevö – Pietarsaari 1 milj.

– St 661 Päntäne 3 milj.

– Keskivilkkaan verkon päällysteiden korjaamisia 1 milj.

– Yt 6741 Vaasa –vt 8 erikoiskuljetusten reitin parantaminen 0,33 milj.

– Kt 63 Evijärvi – Ina 3,6 milj.

– Agrobio-teollisuudelle tärkeiden teiden parantamisia Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien alueilla 4 milj.

– Kt 44 Rahikka 2 milj.

– Yt 7060 Töysä-Hakomäki 0,13 milj.

– Yt 7054 Alavus as. – Tuuri 0,4 milj.

– St 775 Määttälä – Sykäräinen 0,49 milj.

– St 757 Ullava – Korpi 0,51 milj.

– St 750 Räyrinki – Patama 0,46 milj.

– St 749 Kivilös – Fiskars 0,22 milj.

– St 747 Ytteresse – Åsbacka 0,7 milj.

– St 723 Ylistaro – Ylihärmä 0,4 milj.

– St 718 Koskeby – Vähäkyrö 0,33 milj.

– St 701 Renko – Honkakylä 0,32 milj.

– St 701 Ilmajoki – Rengonkylä 0,46 milj.

– St 689 Kurikka – Jurva 0,6 milj.

– St 687 Alakylä – Ohrikylä 0,31 milj.

– St 687 Jurva – Teuva 1,3 milj.

– Vt 8 Vassorin kohdan painaumakorjaus 0,7 milj.

– Kloppi rautatien ylikulkusilta 1,5 milj.

– Lassilan silta 1,4 milj.

– Teiden kuivatuksen parantamisia Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien alueilla 0,9 milj.

– Rata Kokkola – Ykspihlajan satama 2 milj.

– Tampere – Seinäjoki pääraiteiden vaihteet 3,0 milj.

– Utgrunnan majakka 0,4 milj.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI