Hongisto vaatii toimenpidealoitteessaan rajua leikkausta susikantaan!

0
Kansanedustaja Reijo Hongisto (Sin)

Kansanedustaja Reijo Hongisto (sin) on valmistellut toimenpidealoitteen, jossa hän esittää vähintään 10 susilauman poistamista. Hongiston mukaan susien ja susilaumojen määrä on erityisesti Länsi-Suomessa ylittänyt kansalaisten sietokyvyn. Jos poliittista tahtoa on, voidaan asia korjata kesällä 2019 valmistuvassa Suomen susikannan hoitosuunnitelmassa, jossa elinvoimaiseksi susikannaksi määriteltäisiin nykyisen 25 lauman sijaan 15 laumaa.

Hongiston aloitteen mukaisesti sudet eivät saa rajoittaa kansalaisten harrastus-, elinkeino- taikka asuinpaikan vapautta.

Eihän meillä saa juosta irtokoiriakaan pururadoilla taikka lasten leikkikentillä, mutta susista tehdään havaintoja jo ihan päivittäin. Näin ei voida enää jatkaa. Susia saa olla vain sen verran, ettei niistä aiheudu vaaraa taikka kohtuutonta haittaa, jyrähtää edustaja Hongisto.

(Kuva: Jouko Määttä)

Susi lisääntyy nopeasti alueilla, joilla niille on runsaasti ruokaa tarjolla. Susi saalistaa pieniä hirvieläimiä, kuten valkohäntäpeuroja ja metsäkauriita ja tulevat niiden perässä viljelysten ja asuinrakennusten lähelle. Kaupungeissa asuvat ihmiset ovat unohtaneet, että susi on suurpeto. Hirvieläinten vähentyessä sen ruokalistalle kelpaavat kaikki kotieläimet. Jatkossa Suomessa elävän susikannan kooksi riittää enintään 15 lisääntyvää laumaa.

Itärajalla elävät ja rajan yli edestakaisin liikkuvat sudet on huomioitava osana Suomen susikantaa, tätä ei olla aikaisemmin tehty. Sudet kuuluvat erämaihin, eivät asutuksen sekaan, paaluttaa Hongisto.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI