Hongistolta 15 talousarvioaloitetta tiestön korjaamiseksi

1
Kansanedustaja Reijo Hongisto teki tukun seudullisia talousarvioaloitteita
Kansanedustaja Reijo Hongisto (PS) on jättänyt vuoden 2015  talousarvioon 15 aloitetta. Kaikki Hongiston aloitteet koskevat alempiasteisen tiestön korjaamista ja perusparantamista.

-Erityisesti alempiasteinen tiestö on suorastaan karmeassa kunnossa. Enää ei riitä tien pinnan korjaaminen, nyt joudutaan jo korjaamaan teiden runkoakin ja se maksaa. Tilanne on erityisen huono niillä teillä joilla liikennöidään uusilla, 76 tonnisilla ajoneuvoyhdistelmillä, huomauttaa Hongisto.

– Kun teiden korjaamiseen varataan vuosi vuodelta vähemmän rahaa, kasvaa korjaustarve samassa suhteessa. Hallitus hokee että ei oteta velkaa jonka lapsemme joutuvat maksamaan. Minä puolestani kysyn että päästämmekö me tiestömme sellaiseen kuntoon etteivät lapsemme enää kykene niillä liikennöimään, sanoo Hongisto.

Hongiston mukaan Suomi saa tällä hetkellä lainaa lähes nolla korolla. Nyt olisikin investoitava halvalla rahalla tiestön kunnossapitoon. Se työllistäisi ja parantaisi liikenneturvallisuutta.

– Jos nykyinen tieverkko aiotaan pitää liikennöitävässä kunnossa, joudumme tulevaisuudessa korjaamaan sitä entistä enemmän ja todennäköisesti kalliimmalla lainarahalla, puntaroi Hongisto.

J-Pnews julkaisee alueemme puolesta tehdyt esitykset paikkakunnittain:

Alajärvi

Kaartusentien perusparantaminen ja päällystäminen. Koskela – Koivumäki paikallistien perusparantaminen sekä kevyen liikenteen väylän rakentaminen Koskenvarrentielle.

Alavus

Tien 6942 perusparantamistöiden aloittaminen välillä Alavuden Sydänmaan asemanseutu – Peräseinäjoen taajama.

Evijärvi

Kantateiden 63 ja 68 risteyksen liikennejärjestelyjen parantaminen sekä Karvosentien perusparantaminen ja päällystäminen.

Kaustinen

Vintturin paikallistien peruskorjaaminen.

Lappajärvi

Ammesmäentien korjaaminen ja päällystäminen

Perho

Tien 7520 perusparannustöiden aloittamiseen välillä Perho – Kinnula

Soini

Paikallistien 16853 peruskorjaaminen välillä Kangasaho-Lehtomäki-Autio. Multiantien peruskorjaamisen- ja päällystystöiden aloittaminen.

Veteli

Tien 751 perusparannus- ja päällystystöiden aloittaminen Vetelin Sillanpään ja Lestijärven välillä. Puurosen ja Polson kylät yhdistävän paikallistien perusparantamiseen ja päällystämiseen.

Vimpeli

Kahden kiertoliittymän rakentaminen kantatielle 68 Vimpelin kirkonkylään. Tien numero 750 päällystämiseen Vimpelin Sääksjärven ja Vetelin Räyringin kylien välillä.

Herranen lounas maaliskuu700x

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI