Honka lähdössä Alajärveltä? – Onko maailmalla tunnettu puutalorakentajien pitäjä menettämässä yhden tärkeän teollisuuden tukirakenteen?

1
Jääkö honkarakentaminen pelkästän menestyvän Finnlamellin varaan Alajärvellä?

Onko Honkarakenne todellakin saneraussuunnitelmissaan jättäytymässä tuotantoineen kokonaan pois Suomen ehkä kaikkein tunnetuimasta hirsirakentamisen keskittymästä.

Hirsitalorakentamisen perinteisiin nojaten, Hongan suunnitelmat tuntuvat käsittämättömiltä. Mutta jakamassaan, ennakoivassa, tiedotteessa se ilmoittaa keskittämis-/ yt-suunnitelmissa vähentävän enintään 80 työntekijää. Alajärven Hoiskon modernin lamellihirsi puutalotehtaan henkilökunnan määrän lasketaan olevan tällä hetkellä kutakuinkin tuo samainen 80 henkilöä. Kun se Hongan toisella tehtaalla Karstulan Humpilla on 120 henkilöä. Honkarakenteen pääkonttori sijaitee kaukana Etelä-Suomessa Tuusulassa.

Yt-neuvottelujen todellinen positiivinen tai negatiivinen tulos Järvi-Pohjanmaalle tiedettäneen, heti vuoden alkajaisiksi, lähipäivien aikana.

1 KOMMENTTI

  1. Erityisesti ihmetyttää kuitenkin, että samalla toimialalla oleva Alajärven Finnlamelli Oy:llä menee taloudellisesti hyvin. Onko Honkarakenteen tuotteet asiakkaiden toiveiden mukaisia, onko onnistuttu markkinoinnissa, kun Japanissa olisi ollut tarjolla markkinoita tsunamin jälkeen vähintään 100 000 hengelle maanjäristyksen kestäviä hirsitaloja? Huomenna on luvattu lisää tietoa. Pahalta näyttää, mutta yrityksen johdon on elettävä ajassa niin markkinoinnin kuin talouden suhteen. Muuten perii hukka niin kuin useaan kertaan on nähty talonrakennuspuolella.

JÄTÄ KOMMENTTI