Huijausviestejä poliisin nimissä

0
Poliisi
Poliisi varoittaa kansalaisia poliisin nimissä lähetetyistä sähköpostiviesteistä, joissa pyydetään maksamaan petosasian tutkintaan liittyvä lasku.

Lähettäjän sähköpostiosoite on poliisihallinnon tavoin muotoa ”etunimi.sukunimi@poliisi.fi”, mutta viestien todellinen lähettäjä ei ole poliisi.

Viestien teksti on laadittu taitavasti, ja yhteydenotoissa mainitut vastaanottajien henkilötunnukset ovat olleet oikeita. Erotuksena useimpiin nettihuijauksiin on, että huijarilla on käytössä kohteensa henkilötiedot ja viestin teksti on kieliopillisesti hyvää suomea.

Tähän mennessä ilmi tulleet viestit on allekirjoittanut ”ylikonstaapeli Juha Huovio”. Suomen poliisissa ei työskentele tämän nimistä henkilöä.

Poliisi ei missään olosuhteissa pyydä rikosten asianomistajilta maksusuorituksia sähköpostitse.

Jos olet saanut poliisilta viestin, jossa sinun kerrotaan joutuneen rikoksen uhriksi ja neuvotaan maksamaan viestiin liitetty lasku, laskua ei pidä maksaa.

Sen sijaan poliisi kehottaa tekemään rikosilmoituksen joko henkilökohtaisesti tai internetin välityksellä. Rikosilmoitukseen tulee liittää epäilty huijausviesti ja muu siihen liittyvä materiaali.

Poliisi tutkii useita viimeisen vuorokauden aikana ilmenneitä vastaavia tekoja virkavallan anastuksina sekä petoksina tai petoksen yrityksinä.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI