Hurja takaa-ajo Lappajärveltä Vimpeliin – rattijuoppo sulkeutui taloon Sääksjärvellä

0

Myöhään lauantaina (5.11.) Pyhäinpäivän iltana Lappajärven keskustassa poliisipartio aikoi pysäyttää tarkastusta varten ravintola Koskikievarin pihasta lähteneen henkilöauton. Tiellä seisovan poliisimiehen pysäytysmerkistä huolimatta henkilöauto ajoi ohi ja lähti kiihdyttämään kovalla vauhdilla pitkin Alarannantietä kohti pohjoista.

Poliisipartio lähti takaa-ajoon hälytys- ja pysäytysvalot kytkettynä. Noin viiden kilometrin takaa-ajon jälkeen pakoauto hävisi paritiolta mäkien ja mutkien vuoksi.

Pakoauton etsintään liittyi myös toinen poliisipartio ja vajaan tunnin kuluttua poliisi löysi Vimpelin Sääksjärveltä erään talon pihasta tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton, jonka moottori oli lämmin ja autosta tuoreet jalanjäljet taloon. Useista poliisin kolkutuksista ja käskytyksistä huolimatta talon ulko-ovea ei tultu avaamaan. Yleisjohtajan kotietsintäluvan jälkeen poliisipartio oli aikeissa murtaa talon ulko-ovi, jolloin epäilty rattijuoppo tuli viimein avaamaan oven.

Kiinniotettu oli pidätetty jo kertaalleen aikaisemmin rattijuopumuksesta ja hänellä ei ollut  ajo-oikeutta!

 

Poliisin alustavassa puhuttelussa epäilty, noin 40-vuotias mieshenkilö, myönsi aiemmin ajaneensa poliisia pakoon Lappajärvellä. Suoritetussa seulonta-alkometritestissä epäilty puhalsi lukeman 1,65 promillea. Talossa oli myös paikalla kaksi alaikäistä lasta.

Epäilty otettiin kiinni ja kuljetettiin Seinäjoelle verikokeisiin ja sieltä Seinäjoen poliisivankilaan. Lisäksi selvisi, että epäilty oli myös viime keväänä syyllistynyt rattijuopumukseen, joten hän oli ajo-oikeudeton.

Poliisi jatkaa asian esitutkintaa törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, liikennerikkomuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI