Huumeiden käyttäjät vakava ja lisääntyvä uhka liikenteessä

0

Pohjanmaan poliisin alueella tavattiin yhden vuorokauden aikana lukuisia rattijuopumustapauksia, joissa perinteisen alkoholin lisäksi järkyttävään rooliin on nousemassa tunnetuista eri huumeista ja tuntemattomammista lääkeaineista sekopäissään ajavat kuljettajat.

.

KAUHAVALLA

Perjantaina iltapäivällä noin kello kahden aikaan Pohjanmaan poliisin partio pysäytti Kauhavalla Mäenpääntiellä henkilöauton tarkastusta varten.

Kuljettajana ollut kauhavalainen 40-vuotias mieshenkilö puhalsi alkometriin nollat, mutta hänen käyttäytymisensä ja olemuksensa perusteella poliisi suoritti hänelle huumepikatestin, joka oli positiivinen kannabikselle.

Poliisi otti kuljettajan kiinni ja vei sairaalaan verikokeisiin ja kliinisiin testeihin. Lisäksi selvisi, ettei kuljettajalla ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Autoon suoritetussa etsinnässä löytyi huumausaineen kasvattamiseen liittyvää välineistöä, joka oli puolestaan matkustajana olleen kauhavalaisen 35-vuotiaan mieshenkilön omaisuutta. Hänen asuntoonsa suoritetussa kotietsinnässä löytyi muun muassa kannabiskasvattamo ja huumausaineen valmistukseen liittyviä tarvikkeita sekä kannabista. Auton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Myös autossa matkustajana ollut mieshenkilöä epäillään huumausainerikoksesta. Poliisi jatkaa tapausten tutkintaa.

.

SEINÄJOELLA

Perjantai-iltana noin kello seitsemän aikaan poliisi sai hälytyskeskukselta ilmoituksen, että Seinäjoella Vapaudentien Nesteellä valkoinen pakettiauto oli tankattu ja kaksi mieshenkilöä oli poistunut sillä maksamatta. Noin tunnin kuluttua Kivistössä poliisipartio pysäytti edellä mainitun pakettiauton erään talon pihassa.

Kuljettajaksi osoittautui poliisin tuttu noin 35-vuotias seinäjokelaismies ja apukuljettajana oli noin 25-vuotias alajärveläismies.

Puhalluskoe seulonta-alkometrillä näytti 0.02 mg/ l. Kuljettajan käyttäytyminen oli sekavaa ja puhe takelteli. Niinpä poliisi teki hänelle huumepikatestin, joka oli positiivinen muuun muassa amfetamiinille. Poliisi otti kuljettajan kiinni ja vei verikokeisiin sairaalaan. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Pakettiauto oli alajärveläismiehen, joten häntä epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle ja näpistyksestä. Pakettiauton kuljettajaa epäillään muun muassa rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja näpistyksestä.

.

KUORTANEELLA

Kuortaneella Ruonalla lauantaiyöllä kello puoli neljän aikaan poliisi pysäytti ylinopeutta ajaneen henkilöauton. Suoritetussa tarkkuusalkometrikokeessa 30-vuotias alavieskalaismies puhalsi törkeän rattijuopumuslukeman 0.73 mg/ l.

Poliisipartio otti epäillyn kiinni ja kuljetti Seinäjoelle. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa saatiin poliisin haltuun. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa törkeänä rattijuopumuksena ja liikennerikkomuksena.

.

Pohjanmaan poliisilaitos otti kiinni tehokkaasti rattijuoppoja ja huumeissa autoja kuljettaneita viime illan ja yön aikana Etelä-Pohjanmaalla. Yllättävää piittaamattomuutta liikenteessä, mutta poliisi todisti, että valvonta on tuloksellista.

– Kauhava, kannabiksen käyttäjä ja ilman ajo-oikeutta.

– Isojoki, kuljettaja humalassa ja ilman ajo-oikeutta.

– Seinäjoki, amfetamiinihuumeissa, ilman ajo-oikeutta, apukuskina alajärveläinen.

– Seinäjoki, 15-vuotias humalassa skootterilla.

– Seinäjoki, 16-vuotias humalassa moposkootterilla.

– Seinäjoki, 19-vuotias ratissa huumeissa, toiset kaksi nuorta samoin, autossa 2 pistoolia.

– Kuortane, 30-vuotias ratissa humalassa.

Kaikilta kortti pois ja syytteet perään.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI