Huumeita viljellään yllättävän monessa kasvihuoneessa Suomessa ?

0
Huumeiden kasvihuoneviljely saattaa olla yleisempää Suomessa kuin kuvitellaan. Joka tapauksessa huumeiden kanssa askartelu käyttäjänä ja bisneksen tekovälineenä on silminnähden pesiytynyt Suomen seutukuntiin. Kaikista ikävin ja huolestuttavin puoli asiassa on se, että huumeiden levitykseen on valjastettu nuoria kohderyhmänään pitäviä nuoria.
Tuore tapaus löytyi läheltä Keski-Suomesta

Poliisi on tutkinut Jämsässä useisiin henkilöihin kohdistuneita huumausainerikosepäilyjä. Selvitettävänä on ollut muun muassa huumeviljelyyn liittyvä asia, jonka yhteydessä kolme henkilöä oli vangittuna törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä. Tutkintaan liittyy myös tullin rikostutkinnan selvitykset huumeiden maahantuonnista Jämsän seudulle.

Kannabisviljelyn satoa myytiin ja luovutettiin lukuisille henkilöille.

Viljely tapahtui lähinnä vuoden 2012 kesän aikana. Tutkinnassa paljastui myös muita henkilöitä, jotka olivat kasvattaneet kannabista huumeena käytettäväksi.

Viimeisin viljelmän takavarikko tehtiin maaliskuussa 2013 helmikuussa alkaneen tutkinnan yhteydessä.

Huumeita levitettiin ja käytettiin Jämsän alueella, mutta jonkin verran aineita levitettiin muuallekin. Pääosin on ollut kyse marihuanasta ja hasiksesta, joskin tutkinnassa ilmeni, että muitakin huumeita liittyi osaan tapahtumia.

Tutkintaan liittyen vangittuina oli viisi henkilöä ja useita henkilöitä oli pidätettynä. Yhteensä epäiltyjä on yli kaksikymmentä henkilöä, joihin osaan liittyy lievempänä tekona huumausaineenkäyttörikos.

Pääosin henkilöt olivat 18-20-vuotiaita miehiä ja osa alle 18-vuotiaita poikia että tyttöjä.

Esitutkinnan valmistuttua asia siirretään syyttäjän harkintaan ja mahdolliset syytteet tullaan käsittelemään aikanaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

JÄTÄ KOMMENTTI