Iäkäs saharakennus tuhoutui tulipalossa Kyyjärvellä

0
Kyyjärvellä paloi toinen saha myös kesällä 2014 (LUKIJAKUVA) (kuvituskuvamme ei liity nyt tuhoutuneen saharakennuksen paloon!)

Keski-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen suurelle rakennuspalolle perjantaina illalla kello puoli kahdeksan jälkeen. Kyyjärven Sahantiellä oli liekeissä noin 950 neliön kokoinen vanhempi saharakennus, joka tuhoutui voimakkaasssa palossa kokonaan.

Pelastustoimen mukaan pääosin varastokäytössä olleen hallirakennuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee muun muassa asuirakennus, johon on matkaa noin 50 metriä. Onnea rakennuksen suojelemisen suhteen oli matkassa tuulen suuntautuessa asuintiloista poispäin. Myös tulen leviäminen maastopaloksi saatiin palokuntien ripeällä toiminnalla rajattua ja lopulta kokonaan hallintaan. Palokohde sijaitsi tien ja kosteikon välissä, joka palotoimen mukaan myötävaikutti liekkien tukahdittamisessa.

Rakennuksen pelastaminen kävi mahdottomaksi vanhan puisen rakennuksen peltikaton romahtamisvaaran vuoksi. Pelastustoimi ilmoittaa että henkilövahinkoja ei ole aiheutunut. Palon jälkisammutus ja -raivaus kestäneen vielä myöhään ja mahdollinen jälkivartioiti sitäkin pitempään.

Tulipalon syttymissyy ei ollut vielä tiedossa. Poliisi ryhtyy selvittämään palon aiheuttajaa omana virkatehtävänään, sitten kun palo on kokonaan saatu sammumaan.

JÄTÄ KOMMENTTI