Ihmisarkuutensa menettänyt susi sai tappotuomion Kauhajoella – seurasi kotiin kävellyttä pihaan saakka!

0
"Tarha"susi (arkistokuva)

Uutista päivitetty  8.1.2020 klo 01.00

Pohjanmaan poliisi sai tiedon sunnuntaina (5.1.2020) Kauhajoen Haukanperän alueella liikkuvasta ja ihmisarkuutensa menettäneestä sudesta.

Kyseinen susi oli seurannut kävelyllä ollutta ihmistä aina tämän kotipihaan saakka ja jäänyt tämän jälkeen kiertelemään pihamaalle ennen paikalta poistumistaan.

Poliisi teki suden lopetuspäätöksen kokonaisharkintaan perustuen ja päätöksen täytäntöönpanon toteutus annettiin alueen SRVA-toimijoille. Alueen riistayhdyshenkilöt pyrkivät paikantamaan kyseisen suden ja saattamaan asian päätökseen viipymättä.

Poliisin jakaman viimeisen tiedon mukaan Kauhajoella liikkunut ”rohkea” susi oli vielä tiistaina (7.1.) pyydystämättä.

Susien karkotus- / lopetuspäätösten osalta ensisijainen toimija on Suomen riistakeskus. Mikäli kyse on akuutista vaaratilanteesta, voi karkotus / lopetuspäätöksen tehdä myös poliisiviranomainen.

Suden koti-ja tuotantoeläimille aiheuttamista vahingoista on ilmoitettava riistavahinkolain mukaan alueen maaseutuelinkeinoviranomaiselle, joka vastaa vahinkojen tutkinnasta.


Mikä on SRVA ?

Suurriistavirka-apu (SRVA) on riistanhoitoyhdistysten ylläpitämä organisaatio, joka välittää poliisille metsästäjien virka-apua suurriistakonflikteissa. Tavallisimpia SRVA-tehtäviä ovat kolareissa loukkaantuneiden hirvieläinten, suurpetojen ja villisikojen jäljestäminen sekä suurpetojen karkotukset taajaan asutulta alueelta.

Toiminta perustuu poliisin ja riistanhoitoyhdistysten välisiin sopimuksiin sekä riistahallintolakiin. Hälytysjärjestelmä käynnistyy poliisin antamalla virka-apupyynnöllä. Mukana olevat metsästäjät, koiranohjaajat ja metsästysseurat toimivat vapaaehtoispohjalta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI