Isiä juhlittiin kirkossakin kakkukahveilla!

0
Tytakakkukahvit kirkossa

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS/ TÖYSÄ

Vanhaksi piti elää, kunnes kirkossakin sain nauttia, ensimmäiset täytekakkukahvit Isäinpäivän kunniaksi. ”Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan”, julistetaan vanhassa viisaudessakin.

Tämä toteutui Töysän kirkossa, kun saatiin nyt isien omana sunnuntaina, Jumalanpalveluksen päätteeksi tällä tavoin nautiskella. Kakkukahveista pääsivät osalliseksi, isien lisäksi koko kirkkokansa.


Hilkka Rinta-Pollari tarjosi Isänpäivän kunniaksi täytekakkukahvit kirkkokansalle.

Alavuden seurakunnan kustantaman, valtavan suuren mansikka – kermakakun toi kanttori Paula Setälä tullessaan Alavuden NallenPesästä. Seurakunnan apuemäntä Hilkka Rinta-Pollari huolehti kakun ja kahvin tarjoilusta. Ja kakkuahan riitti sitten toisenkin kahvikupillisen kanssa.

Tämän koronan kiusaamana syksyn aikana onkin seurakunta kestinnyt täytekakulla useammankin kerran. Äskettäinhän Alavuden kirkossa maiskuteltiin mansikkaista kermakakkua 70,75- ja 80 vuotiaaksi, tämän vuoden aikana ikääntyneiden kunniaksi järjestetyssä konsertissakin.

Seurakuntapastori Ellen Kiviharju selvitti, Isänpäivän lisäksi vietettävän myöskin Valvomisen sunnuntaita.

-Valvomisen sunnuntai on kirkkovuoden viimeistä edellinen sunnuntai. Tämä ei kuitenkaan tarkoita yöllä valvomista.

-Tämän sunnuntain sanoma korostaa ja herättelee meitä hengelliseen valvomiseen. Samalla meille kaikille ihmisille Kristuksen paluun odotusta.

-Väsymisen ja välinpitämättömyyden vaara on nykyaikana suuri. Me ihmiset kotiudutaan helposti tähän maailmaan ja unohdetaan, ettei eletä täällä ikuisesti ja pysyvästi.

Leo Jeulonen sai taas komealla äänellä laulaessaan kuulijat herkistymään ja silmänurkatkin kastumaan.

-Kristityn pitäisi joka hetki olla valmis lähtemään tästä elämästä. Olisi elettävä sen mukaisesti ja uskossa Jumalan sanaan sekä opetuksiin…

-Valvominen ei kuitenkaan ole voimia kuluttavaa jännitystä, vaan turvallista luottamusta siihen, että Jumala vie meissä aloittamansa hyvän työn päätökseen.

-Jumalan lupauksen mukaisesti kristityt odottavat, ”uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus valitsee”, kuten 2.Piet.3:13 on kirjoitettu.

Päivän tekstit luki ja ehtoollisen avustajana toimi Pirkko Raja-aho. Leo Jeulonen lauloi komealla äänellään sunnuntaihin sopiva hengellisiä lauluja, kanttori Paula Setälän johdolla.

 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI