Itä Euroopan rosvomafiat tyhjäävät Suomea varastelemalla ?

0
Sitä tavaran ja omaisuuden määrää, että arvoa eivät kansalaiset varmaankan edes tajua, mitä monenmoiset ulkomailta johdetut rosvokoplat vuoden aikana Suomesta ohjaavat pohjattomille ”idän markkinoille”.

Viimeisen vuoden tapahtumia tarkemmin seurattuaan on saanut panna merkille, että näille ammattivarkaille ja heidän lukuisille alakaisteilleen kelpaa lähes kaikki mahdollinen.

He jopa tuhoavat ja särkevät esimerkiksi käytössä olevia järjestelmiä vain saadakseen himoitsemaansa kuparia. Ryöstäjät käyvä röyhkeästi kodeissa, näpistelevät taitavan ammattimaisesti ryhmissä ja yksin kaduilla ja myymälöissä. Kaikki mahdollinen arvokas ja arvoton kelpaa.

Mökeiltä ja rannoilta häipyy perämoottori jos toinenkin pakettiautojen peräkonttiin, joilla ne kuskataan kiireesti rajojen yli.

Rakennusliikkeet ovat ihmeissään kun työmailta katoavat yön aikana kaikki tärkeät ja arvokkaat työkalut. Jopa suuria monen tonnin painoisia nostureita on varastettu ja uitettu laivalla Suomenlahden toiselle puolen.

Tämä kaikki on nykyään mahdollista suomalaisessa ja samalla eurooppalaisessa ”avoimien ovien järjestelmässä”.

Tässä yksi ”tuore” tapaus tältä päivältä Etelä-Suomesta.

Tallinnan satamassa löytyi valvontatarkastuksen yhteydessä Espoon Matinkylästä anastettuja työkoneita.

Viron poliisi otti 3.4.2012 päivällä Tallinnan satama-alueella tarkastukseen pakettiauton, joka oli tullut laivalla Suomesta Viroon. Autossa oli kaksi romanialaista miestä. Auton tavaratilasta löytyi huomattavan paljon työkoneita, joiden alkuperän laillisuutta oli syytä epäillä.

Viron poliisi oli löydöstä yhteydessä Helsingin poliisiin. Pian selvisi, että miesten hallussa oli anastettuja työkoneita. Työkoneet oli ilmeisesti anastettu Espoon Matinkylän Puolikkotiellä sijaitsevalta työmaalta aamuyöllä 3.4.2012.

Helsingin poliisi otti yhteyttä Länsi-Uudenmaan poliisin Järjestäytyneen rikollisuuden tutkintayksikköön. Viron, Helsingin ja Espoon poliisien yhteistyön tuloksena mm. tieto anastetusta omaisuudesta sai vahvistusta.

Länsi-Uudenmaan poliisi esitti miehistä vangitsemisvaatimuksen Espoon käräjäoikeuteen. Vangitsemispäätöksen jälkeen Länsi-Uudenmaan syyttäjä esitti seuraavana päivänä epäillyistä eurooppalaisen pidätysmääräyksen Tallinnaan.

Epäiltyjen luovutusprosessi Virosta Suomeen on päättynyt. Miehet on siirretty Espoon poliisiasemalle esitutkinta- ja syytetoimia varten. Espoon käräjäoikeus vangitsi miehet 20.4.2012 poliisin esittämien vaatimuksien perusteella.

Poliisilla on takavarikoituna suuri määrä työkoneita ja rakennustarvikkeita. Esitutkinnassa pyritään selvittämään, liittykö omaisuuteen muutakin rikollisuutta Matinkylän rikoksen lisäksi. Esitutkinnassa selvitetään epäiltyjen tuttavapiiriä. On varsin todennäköistä, että rikokseen liittyisi myös muita epäiltyjä.

Syytteen nostamisen määräpäiväksi arvioidaan 31.5.2012, jonka jälkeen asia käsitellään tuomioistuimessa kahden viikon sisällä.

Rikoksen tekemisestä tuomioistuinkäsittelyyn on tällöin kulunut noin kaksi kuukautta!!

Asiaa tutkii Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen Järjestäytyneen rikollisuuden tutkintayksikkö.

JÄTÄ KOMMENTTI