Jalasjärvellä ”kysytään” kuka aiheutti 14-vuotiaan kuoleman Hirvijärven jäällä !?

0
(Poliisi)

Pohjanmaan poliisi tiedotti, että asiaa tutkitaan kuolemantuottamuksena ja maastoliikennerikkomuksena. Esitutkinnassa poliisi pyrkii selvittämään, onko joku rikosoikeudellisessa tuottamuksellisessa vastuussa 14-vuotiaan matkustajana olleen pojan kuolemasta. Samalla esitutkinnassa selvitetään myös sitä, onko joku luovuttanut moottorikäyttöisen ajoneuvon alle 15-vuotiaan henkilön kuljetettavaksi maastossa.

Poliisilla on tiedossa, että jääradalla turmassa osallisina olleiden kahden henkilöauton kuljettajat ovat molemmat olleet alaikäisiä ja toinen heistä on alle 15 vuotias.

Maastoliikennelain kuudes pykälä (6§) sanoo, että moottorikäyttöistä ajoneuvoa saa maastossa kuljettaa 15 vuotta täyttänyt. Samaisen pykälän toisen momentin mukaan ikävaatimus ei koske moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajaa ajettaessa yksinomaan yleiseltä liikenteeltä eristetyllä työmaalla taikka tehdas-, satama-, varasto-, kilpailu- tai muulla vastaavalla alueella. Poliisilla ei ainakaan alkuvaiheessa ole tiedossa, että kyseessä olisi mikään kilpailualueeksi eristetty alue.

Poliisilla on tiedossa myös, että paikalla oli useita muitakin henkilöitä turmassa mukana olleiden kahden auton kuljettajien ja matkustajien lisäksi.

Poliisi pyytää paikalla olleita henkilöitä ottamaan yhteyttä/ilmoittautumaan virka-aikaan Pohjanmaan poliisilaitoksen vihjepuhelinnumeroon 050 4563503 tai sähköpostitse vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.


 

JÄTÄ KOMMENTTI