Jälleen vakava onnettomuus valtatiellä 8 – 10 kuukauden ikäinen lapsi kuoli kolmen auton kolarissa

0

Päivitetty 11.12.2017 klo 16.15

Tänään aamulla (11.12.) noin kello seitsemän aikaan tapahtui valtatiellä 8 Uudenkaarlepyyn kunnassa kolmen henkilöauton välinen liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa menehtyi 10 kuukauden ikäinen lapsi. Tapahtumapaikka on muutaman sataa metriä Monåntien risteyksestä etelään.

 

Pohjanmaan poliisilta saamamme alustavan tiedon mukaan onnettomuusauto, jossa oli  kaksi aikuista ja pieni lapsi, oli matkannut pohjoisesta kohti Vaasaa. Tämä auto oli jostain syystä ajautunut vastaantulevan liikenteen kaistalle ja törmännyt siellä pohjoiseen matkassa olleeseen henkilöautoon.  Pohjoisen suuntaan ajaneessa autossa matkusti vuonna -99 syntynyt mieshenkilö. Rajuun kohtaamiskolariin joutuneisiin onnettomuusautoihin törmäsi vielä Vaasan suunnalta samanaikaisesti tullut kolmas henkilöauto, jonka kuljettaja ei loukkaantunut. Kohtaamiskolarissa loukkaantuneet kiidätettiin hoitoon Vaasan keskussairaalaan. Poliisilla ei ole antaa tarkempia tietoja heidän fyysisestä tilastaan.

Poliisilla on syytä epäillä, että kolarissa menehtynyt 10 kuukauden ikäinen lapsi on ollut äitinsä kanssa onnettomuusauton takapenkillä. Aikaisemmista virheellisistä tiedoista poiketen lapsi oli ollut turvakaukalossa kiinni ja oli törmäyksessä pysynyt kaukalossa kaukalon turvavöitten avulla. Poliisilla ei ole kuitenkaan vielä tässä vaiheessa tietoa siitä onko itse kaukalo ollut kiinni. Onnettomuudessa mukana ollut lapsiperhe on kotoisin Pedersören kunnasta.

Poliisilla on tieto, että perheen isä oli ohittamassa toista autoa, mutta ei ollut päässyt takaisin kaistalleen ennen pohjoisen suuntaan vastaan ajanutta henkilöautoa. Tieosuus oli tapahtumahetkellä liukasta. Tapahtumapaikalla on ohituskielto merkitty keltaisella sulkuviivalla.

Poliisi epäilee lapsen isää liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI