Jälleen virolainen rattijuoppo kiinni Alajärvellä – yritti jopa juosten poliisia pakoon!

0
(Arkistokuva)

Yhä useammalla suomalaisessa liikenteessä liikkuvalla virolaisella tuntuu olevan käsitys, että Suomen kaikilla mahdollisilla teillä voi päästellä vapaasti myöskin humalaisena? Pohjanmaan poliisin partioi otti pienen ajan sisällä kiinni jo toisen virolaisstatuksen omaavan henkilön Alajärvellä ajelemassa humalaisen tuurillaan, ilmeisen tietämättömänä, että samalla vaaransi teollaan kaiken muun liikenteessä olevan. Lue hurjantuntuinen tapaus launtaipäivältä.

.

Lauantaina Alajärvellä päivällä kello kahden jälkeen poliisi sai hälytyskeskukselta ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta. Poliisipartio oli matkalla Kurejoentietä kohti Alajärveä, kun sitä vastaan tuli tuntomerkkeihin sopiva henkilöauto.

Partio kääntyi auton perään ja kytki hälytys- ja pysäytysvalot päälle, mutta henkilöauto jatkoi siitäkin huolimatta matkaa kääntyen vasemmalle Juutintielle kohti Lehtimäkeä. Pian auto kääntyi Seppä-Lassilantielle ja kiihdytti vauhtia entisestään. Lyhyen takaa-ajon jälkeen pakoauton kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan ja auto ajautui tien vasemmalle puolelle ojaan ja samalla se pyörähti pyörillään etupää tulosuuntaan.

Pakoautoa ajanut hyppäsi ulos ajoneuvosta ja säntäsi samantien kohti metsää, mutta jaloistaan nopeampi poliisimies nappasi karkulaisen helposti kiinni noin 50 metrin ”pikaspurtin” jälkeen.

Partion paikalla suorittamassa puhalluskokeessa epäilty, noin 50-vuotias virolaismies, puhalsi 1,65 promillea. Lisäksi selvisi, ettei epäillyllä ollut ajo-oikeuttakaan.

Pakoautossa istui apukuljettajan paikalla noin 40-vuotias virolaismies. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaan muun muassa törkeänä rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI