Järvi-Pohjanmaalla COVID-19 tilanne rauhallinen

0
Alajärven kaupungintalo (Kuva:Jukka Ketonen/K-Media)

Alajärven sivistystoimi / Järvi-Pohjanmaan perusturva tiedottaa

COVID-19 viruksen tilanne on alueellamme tällä hetkellä rauhallinen. Alajärven kaupunki / Järvi-Pohjanmaan perusturva noudattaa Suomen hallituksen suosituksia ja seuraa tiivisti THL:n ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksia.

Varhaiskasvatus ja perusopetus

Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa siirrytään lähiopetukseen ja koulut avataan 14.5.2020. Samalla päivämäärällä myös lukioita, ammatillisia oppilaitoksia, korkeakouluja ja vapaata sivistystyötä koskevat rajoitukset poistuvat. Lisäksi Schengenin sisärajat ylittävän työmatkaliikenteen rajoituksia puretaan tietyin edellytyksin.

Harrastustoiminta

Ulkoharrastuspaikat avataan kokoontumisrajoituksia noudattaen. Järvi-Pohjanmaan perusturva ja Alajärven kaupunki suosittelevat kuitenkin kaikkia edelleen rajoittamaan ei-välttämätöntä toimintaa sekä välttämään asiointia riskiryhmiin (ikääntyneet ja perussairaat) kuuluvien kanssa. Myös ylimääräistä matkustamista tulee harkita. Mahdollisten tartuntojen ehkäisemiseksi tulee myös edelleen huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä.

Mikäli epäilet tartuntaa

Mikäli henkilö epäilee koronavirustartuntaa, tulee henkilön pysyä kotona ja ottaa yhteyttä puhelimitse Järvi-Pohjanmaan kiirevastaanoton puhelinnumeroon 06 2412 7700 tai Epshp:n päivystysapunumeroon 116 117. Puhelimitse annetaan ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaiset kartoittavat henkilön kontaktit altistuneisiin.
Muissa yleisissä koronaviruskysymyksissä voi soittaa valtakunnalliseen numeroon 029 553 5535. Valtakunnallinen puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Myös alla olevasta linkistä löytyy THL:n ajankohtaista tietoa viruksesta sekä vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaistakoronaviruksesta-covid-19

Lisätiedot

Lisätietoa valtioneuvoston 6.5.2020 tekemästä periaatepäätöksestä, joka sisältää hallituksen tekemät linjaukset koronatoimien jatkamisesta sekä rajoitustoimien hallitusta ja asteittaisesta purkamisesta: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset.

Alajärven kaupunki, sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto
Järvi-Pohjanmaa, perusturvajohtaja Tanja Penninkangas

 

JÄTÄ KOMMENTTI