Järvi-Pohjanmaan ja Suomenselän kunnat pidättyväisi kiinteistö- ja tuloveroprosenteissaan

0
Töysän kunta on piristävä poikkeus kuntien joukossa, se aikoo nimittäin laskea tuloveroprosenttiaan nykyisestä 20,25 prosentista 20 prosenttiin. Alavus, Evijärvi, Soini sekä Ähtäri puolestaan pidättäytyvät laskemisesta, mutta eivät myöskään ole nostamassa äyriään.

Töysän kunnassa kiinteistöveroprosentit pysynevät nykyisellään,  joten yleinen kiinteistöveroprosentti olisi 0,9, vakituiseen asumiseen käytettävästä rakennuksesta 0,35 ja muusta kuin vakituisesta asuinrakennuksesta 0,95. Yleishyödyllisen yhteisön kiinteistöiltä ei veroja perittäisi lainkaan.

Ähtäri aikoo myös pitäytyä kokonaan entisissä veroprosenteissa. Tuloveroprosenttina halutaan pitää edelleenkin nykyistä 20,75 prosenttia.

Ähtärin yleinen kiinteistöveroprosentti olisi 1 prosentti, vakituiseen asumiseen käytetystä rakennuksesta 0,40, muuhun asumiseen käytetystä rakennuksesta 0,95 prosenttia sekä voimalaitoksen veroprosentti 2,50.

Alavus aikoo pitää myöskin ”edullisen” tuloveronsa entisen suuruisena eli 19,75 prosentissa. Mutta vastaa vastaavasti kiinteistöverojen pienoisella korottamisella.

Soinin kunnanvaltuusto enätti jo päättämään veroprosenteistaan maanantai- iltana.

Soinin kunnan tulovero prosentti säilyi siten  20,75%:ssa

Yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi valtuusto päätti nostaa 0,80% .Vakituisten asuinrakennusten veroprosentti on jatkossa 0,50, sekä

muiden asuinrakennusten veroprosentti nousee Soinissa ensi vuodelle 1,10 prosenttiin.

Evijärven kunnanvaltuusto päätti maanantai-illan kokouksessaan pitää tuloveron myös entisellä 21% tasollaan.

Evijärvi ei lähtenyt rukkaamaan myöskään kiinteistöveroprosenttejaan, vaan ilmoitti yleisen kiinteistöveroprosentin olevan edelleenkin 0,90 ja vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentin 0,50. Muun asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentti on tulevanakin vuonna Evijärvellä tasan 1 (yksi). Yleishyödyllisiltä yhteisöiltä ei peritä veroa lainkaan.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI