JÄRVI-POHJANMAAN PERUSTURVA TIEDOTTAA: Alueella 7 koronatartuntaa 38 altistunutta – Vimpelin lukio siirretään etäopetukseen!

0

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella on todettu seitsemän positiivista koronatartuntaa 28.9.2020-2.10.2020 välisenä aikana. Tällä hetkellä altistuneita on kaikkiaan 38, joista Järvi-Pohjanmaan kuntien asukkaita on 32. Altistuneet on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin. 

Koronatartunnat liittyvät pääosin Ylläksen ruskaretkeen ja niihin liittyneisiin jatkotartuntaketjuihin.

 Järvi-Pohjanmaan perusturva ja sivistystoimi sekä Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin kunnat muis-tuttavat kaikkia kuntalaisia huolehtimaan edelleen hyvästä yskimis- ja käsihygieniasta sekä turvavä-leistä kaikissa tilanteissa. Kasvomaskeja suositellaan käytettävän seuraavissa tilanteissa: 

• Joukkoliikenteessä, jossa on lähikontakteja, ei aina voida välttää. 

• Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen val-mistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 

• Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karan-teeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 

• Toisen asteen oppilaitoksissa. 

 Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. 

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä on kokouksessaan 1.10.2020 sopinut seuraavista varo-toimenpiteistä, joita noudatetaan 18.10.2020 saakka: 

• Vimpelin varhaiskasvatuksen asiakasmaksut hyvitetään, mikäli huoltajat päättävät hoitaa lapset itse. Kyseiset päivät merkitään Päikkyyn ”poissa” –päivinä. Lisäksi poissaolosta tulee ilmoittaa suoraan lapsen hoitopaikkaan. 

• Vimpelin kouluille on annettu ohjeet varautua etäopetukseen siirtymisestä, mikäli tartunta-tilanne pahenee. Mikäli etäopetukseen siirrytään, oppilaille järjestetään ateriajakelu. 

• Kansalaisopisto ja musiikkiopisto toimivat niin kauan, kun koulut ovat toiminnassa. 

• Vimpelin kunnan tiloissa ei järjestetä tällä hetkellä yleisötapahtumia. 

• Vimpelin liikuntahalli kuntosaleineen suljetaan. Ainoastaan yksittäiset oppilasryhmät voivat käyttää liikuntahallia. 

• Vimpelin tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköissä on vierailukielto, pois lukien saattohoidossa olevat asukkaat. Vierailukielto koskee myös Tuulikelloa, Puronmut-kaa ja Windalaa. Intervalliosastolle ei oteta uusia asiakkaita lyhyille intervallijaksoille. 

• Vimpelin ikäihmisten päivätoiminta sekä Harjulanpirtin ryhmätoiminta ovat tauolla. Lääk-keidenjako turvataan niin, että työntekijä vievät kotiin tarvittavat lääkkeet. Myös työpaja Apajan toiminta on tauolla. 

• Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen akuuttiosastolla on vierailukielto, pois lukien saattohoi-topotilaat. 

• Alajärven kaupungin tekninen toimi avustaa tarvittaessa Vimpelin kunnan tukipalveluja. 

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän ja Epshp:n COVID -19 johtoryhmän edustajat ovat 2.10.2020 linjanneet, että Vimpelin lukio-opetus siirtyy etäopetukseen 5.-11.10.2020 väliseksi ajaksi. Tällä helpotetaan perusopetuksen järjestämistä. Lisäksi annetaan suositus siitä, että kolmannen sektorin edustajat ja yksityishenkilöt eivät järjestäisi yli 20 hengen tapahtumia, kunnes tilanne rauhoittuu. 


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI