Järviradion kuuluvuus paranee länsirannikolla – uusin lähetinantennimasto hankittiin Teuvalle

0

Caruna Oy ja Järviradio Oy ovat päässeet sopimukseen Pikku-Parran maston ja viestiaseman myynnistä Järviradiolle.

Carunalla on ollut sähköverkon viestiliikenteen tarpeita varten käytössään Teuvan Pikku-Parran (150 m mpy) huipulle rakennettu radiomasto. Caruna siirtyy omassa viestiliikenteessään satelliitti- ja mobiiliverkkoteknologiaan, joten radiomastolle ei ole enää käyttöä.

Järviradio ostaa maston ja siihen liittyvän viestiaseman.

– Masto mahdollistaa Järviradion kuuluvuusalueen laajentamisen Pohjanmaalle Närpiön, Kaskisten ja Kristiinankaupungin suuntaan, kertoo Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää.

Carunan uusien palveluiden johtajan Ville Karttusen mukaan kauppa on luonteva tapa edistää paikallista yhteistyötä.
– Uuden käyttötarkoituksen löytäminen sen sijaan, että masto olisi romutettu ja toimitettu kierrätykseen, on osa nykyaikaista vastuullista liiketoimintaa. Tarjoamme digitaalisen alustan erilaisille palveluille, josta tämä maston uusiokäyttö on yksi esimerkki, Karttunen toteaa.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Caruna kertoi elokuussa, että käytöstä poistettaville teleliikennemastoille etsitään uusiokäyttöä. Sähköasemien väliset tietoliikenneyhteydet hoidetaan jatkossa satelliittien ja
mobiiliverkkojen kautta, joten kymmenet vanhat mastot käyvät tarpeettomiksi sähköverkkoliiketoiminnan kannalta. Mastojen myynti aloitettiin Etelä-Suomesta ja muualle Suomeen edetään vuoden 2020 aikana.


JÄRVIRADIO on alueellinen radiotoimija, jonka 32 radioaseman väestöpeitto on yli 3 miljoonaa kuuntelijaa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI