Jo kolmas alajärveläinen teollisuusyritys vaihtoi omistajaa – nyt ”lähti” Finnlamelli

0

Talotehtailla tapahtuu kirjoittaa tämän päivän Kauppalehti, sillä Pohjolan Design-Talo Oy ostaa alajärveläisen hirsitalovalmistajan Finnlamelli Oy:n liiketoiminnat.

Design-Talo on johtava muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja, kun taas Finnlamelli kuuluu hirsitalovalmistajien kärkiviisikkoon. Design-Talo ja Finnlamellin omistajat ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski kertoo, että Finnlamelli jatkaa Design-Talon omistuksessa sen tytäryhtiönä.

– Uskomme, että yllämme tänä vuonna yhdessä reilusti yli sadan miljoonan euron liikevaihtoon. Me tuomme kokonaisuuteen prosessiosaamisen ja Finnlamelli taas hienot lamellihirret, sanoo Taivalkoski.

Vuonna 2016 Design-Talo teki 71,3 miljoonan euron liikevaihdon ja 6,2 miljoonan euron liiketuloksen. Finnlamelli ylsi samana vuonna 28,3 miljoonan euron liikevaihtoon ja sekin teki voittoa.

Vuonna 2015 Finnlamellin liikevoittoprosentti oli Kauppalehden mukaan 2,5, mutta vuoden 2016 kannattavuudesta se ei ole kertonut. Design-Talon liikevoittoprosentti oli viime vuonna 8,7.

Uudessa kuviossa Finnlamelli pystyy hyödyntämään jo 20 vuotta muuttovalmiita omakotitaloja kehittäneen Design-Talon prosessiosaamisen.

– Kauppa antaa meille mahdollisuuden muuttovalmiiden hirsitalojen toimituksiin hallitusti ja kattavasti ympäri Suomen, luonnehtii Finnlamellin toimitusjohtaja Esko Rintamäki.

Kaupalla ei ole vaikutusta Finnlamellin Alajärven tehtaan tai Design-Talon Nivalan elementtitehtaan toimintaan. Finnlamellin työntekijät jatkavat Pohjolan Design-Talo -konsernissa vanhoina työntekijöinä. Kaksikolla on yhteensä yli 300 työntekijää.

Omakotirakentamisen ajat ovat pitkään olleet vaikeat, sillä kymmenen vuotta sitten aloitukset olivat 16–17 000 kappaleen tasolla. Tänä vuonna omakotitaloja odotetaan aloitettavan noin 7 000.


Design-Talon pääomistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen toimiva johto.

CapMan ja Teollisuussijoitus omistavat Design-Talosta noin 80 prosenttia ja yhtiön toimiva johto loput 20 prosenttia.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI