JOKA VIIDES KANSANEDUSTAJA HALUAA VÄHENTÄÄ SUSIA

1
Venäjältä tulee Suomen puolelle vuosittain riittävästi suurpetoja susikantaa ylläpitämään

– Olen tänään (23.11) jättänyt toimenpidealoitteen jossa esitän vähintään kymmenen susilauman poistamista, sanoo kansanedustaja Reijo Hongisto (Sin).

Parhaillaan valmistellaan susikannanhoitosuunnitelmaa, johon kirjataan myös lisääntyvien susilaumojen vähimmäismäärä. Nykyisin voimassaolevan hoitosuunnitelman mukaan Suomessa on oltava vähintään 25 lisääntyvää susilaumaa.

Reijo Hongisto (Sin)

-Minun ja yli 40 muun kansanedustajan mielestä tuo määrä saisi olla enintään 15. Meidän mielestämme kesällä 2019 valmistuvaan susikannan hoitosuunnitelmaan tulee kirjata selkeästi, että Suomen susikanta säilyy elinvoimaisena 15 lauman turvin. Suomeen vaeltaa jatkuvasti susia myös Venäjältä ja näin ollen suden perimä säilyy riittävän laajana, eikä ole vaaraa sisäsiittoisuudesta, sanoo Hongisto.

-Viime vuosina sudet ovat lisääntyneet erityisesti maamme länsiosissa ja Pohjanmaan rannikkoseuduilla. Asia on puhuttanut Vaasan vaalipiirin kansanedustajia, joiden kanssa aloitetta on valmisteltu hyvässä yhteistyössä. Vaalipiirin kansanedustajista aloitteen allekirjoittivat myös Hautala, Koski, Saarakkala, Savola, Wallin ja Östman. Aloitteen allekirjoittajia onkin kaikista muista, paitsi vihreiden ja RKP:n eduskuntaryhmistä, huomio Hongisto ja haluaa samalla kiittää kaikkia aloitteen allekirjoittajia myönteisestä suhtautumisesta paljon puhuttavaan asiaan.

1 KOMMENTTI

  1. Nyt on kerrankin joukko Kansanedustajia oikealla asialla.Tätä on jo kauan odotettu.Lisää nimiä vaan listaan,ja toivottavasti jotain myös saavat aikaan.Eihän se voi olla mahdollista oikeusvaltiossa.Kaiketi Suomi sellaiseksi vielä luetaan.Että joku kansanryhmä terrorisoi toista kansanryhmää suurpedoilla.Tarkoitan edellämainituilla lähinnä Susia.Ja terrorisoijilla kiihkosuojelijoita,sekä määrättyä poliittistaliikettä.Oikeusvaltiossa kaikilla kansalaisilla pitää olla tasavertaiset elinmahdollisuudet.ja elinkeinon harjoittamismahdollisuudet.Tällähetkellä Maaseudun ja Haja-asutusalueen ihmiset ovat eri asemassa.Sudet kulkevat pitkin lenkkipolkuja.ja pihamaita.Lapsille pitää monissa Kunnissa järjestää koulukyydit.Eikä heitä voi päästää enää yksin,tai keskenään ulos leikkimään.Ilman valvontaa.Tämä jos mikä on vapaudenriistoa.Ja kalliiksi käy petoaitojen rakentelukin.Eivätkä nekään aina Suurpetoja pidättele.Loppuviimen veronmaksajat joutuvat viimekädessä maksumieheksi Suurpetokorvauksiissa.Elikkäs maksumiehen osa lankeaa kiihkosuojelijoillekkin.

JÄTÄ KOMMENTTI