Jopa 20 työpaikkaa vaarassa – Ähtärin Eläinpuisto aloittaa YT-neuvottelut

3
Ähtäri Zoo (jpnews.fi)
ÄHTÄRI

Ähtärin Eläinpuisto Oy käynnistää YT-neuvottelut kolmessa yhtiössään Ähtärin Eläinpuistossa, Hotelli Mesikämmenessä ja Snowpanda-yhtiössä. Yritysten toiminta vajosi tappiolliseksi vuoden 2019 aikana ja yhtiöt tavoittelevat YT-neuvotteluilla yhteensä korkeintaan 700 000 euron vuotuisia säästöjä henkilöstökuluissa.

Käytännössä sopeuttamistoimet tarkoittavat korkeintaan 20 henkilön irtisanomista tai osa-aikaistamista.

Neuvottelujen aikana käsitellään myös muita vaihtoehtoja tuloskunnon parantamiseksi, kuten lomautuksia, siirtoja eri tehtäviin sekä koulutus-ja uudelleensijoitusmahdollisuuksia.
Lisäksi kustannussäästöjä haetaan kaikissa yhtiöissä myös muilta toiminnan osa-alueilta. Yhtiöissä on yhteensä 50 vakituista työntekijää. Ähtärin eläinpuistoyhtiöiden arvioitu tappio vuonna 2019 on noin miljoona euroa. Yhtiön hallitus toteaa liiketoiminnan tervehdyttämisen ja toiminnan kääntämisen kannattavaksi edellyttävän kaikkien kustannusten pienentämistä.

Ähtäri Zoo on toiminut vuodesta 1973 ja se on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Puistossa on nykyään yli 50 eri eläinlajia, joista suurin osa on havumetsävyöhykkeelle tyypillisiä lajeja. Kansainvälinen eläinsuojelutyö on tärkeä osa Ähtäri Zoon toimintaa. www.ahtarizoo.fi


 

Kyky-Sampo_241021

3 KOMMENTTIA

  1. Osakeyhtiön hallitukselle voi aina äänestää epäluottamuslauseen, jolloin sen on erottava tehtävistään. Kovasti ihmetyttää se, mihin kannattavuuslaskelmat perustuvat. Ymmärrän sen, että elinkeinopolitiikkaa on pyrittävä kehittämään, mutta se, että naapurikuntia houkutellaan mukaan tälläiseen toimintaan, niin sitä pidän harhauttavana. Mikähän mahtaa olla Ähtärin kaupungin pitkän aikavälin strategia, kun se aina vvain tuntuu olevam yksipuolisesti matkailun suosiminen muiden elikenojen kustannuksella?

  2. Olisi mielenkiintoista tietää mitä tekevät Eläinpuisto Oy:n edellisen hallituksen jäsenet, jotka laskivat Pandojen vaikutuksen kävijämääriin ja siten myös tulokseen aivan väärin perustein ja ylioptimistisesti.
    Ottaako hallitus vastuun annettuaan väärää tietoa,missä vastuunkantajat ovat nyt kun ovat pilanneet hyvän asian(Savola,Pienimäki,Haapamäki,Vainio) ym.???

  3. Miten on ikinä voitu kuvitella pandojen tuottavan voittoa? Niitä näkee muissa eläntarhoissa kyyhöttämässä eikä niissä ole mitään näkemistä.

JÄTÄ KOMMENTTI