Joulunavaus Virroilla

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat    

Juhannuskaupungin Joulunavausviikonloppu kutsuu yhteiseen tekemiseen

 

Kaamosajan lähestyessä moni alkaa kaivata kaipaa jouluvalojen tuiketta. Juhannuskaupungin joulunavausviikonloppu tulee avaamaan joulunajan Virroilla 27.11.–28.11. Tarkoituksena on toteuttaa alueella kaivattu joulunalustapahtuma, jonka järjestelyissä kannustetaan yhteisteistyöhön myös yhdistyksiä ja yrityksiä.

”Haluamme rakentaa tapahtuman, jossa hyödynnetään virtolaisten yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta. Tämän tyyppisessä perheille suunnatussa joulunavauksessa ja joulumarkkinoilla on tilaa erilaisille toimijoille tuoda esiin toimintaansa tai vahvuuksiaan, kaikkien yhteiseksi hyväksi,” kertoo kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

Juhannuskaupungin joulunavausviikonloppu alkaa Joulutorilla, joka järjestetään Virtain torilla perjantaina 27.11. klo 16–19. Samana iltana sytytetään kaupungin jouluvalot. Perjantaina haastetaan myös keskustan liikkeitä pitämään ovensa auki torin ajan ja olemaan muutenkin viikonlopun hengessä mukana.

”Joulunavausviikonlopun onnistuminen on monelta kannalta koko paikkakunnan yhteinen ponnistus. Sen lisäksi tärkeänä viestinä on kannustaa kaikkia oman paikkakunnan elinvoiman kehittämiseen ja hankkimaan jälleen joululahjoja paikallisista yrityksistä. Tori tuo toivottavasti elämää keskustaan,” Viitasaari jatkaa.

Perinteinen joulunavaus ja joulumarkkinat Perinnekylässä

 Varsinainen Perinteinen joulunavaus ja joulumarkkinat järjestetään lauantaina 28.11. klo 10–14 Perinnekylässä. Tavoitteena on virallisen Juhannuskaupungin joulunavauksen lisäksi järjestää erityisesti perheille suunnattua ohjelmaa. Tähän tekemiseen kutsutaan virtolaisia yhdistyksiä ja muita vapaaehtoisia. Samaan aikaan Perinnekylän joulumarkkinat kutsuvat myyjiä osaksi tapahtumaa.

”Perinteisessä joulunavauksessa pyritään tarjoamaan kaikille ohjelmaa, vaikka pääpaino on perheissä. Jo nyt on varmistunut joulupuuro ja eri-ikäisille lapsille suunnattu tonttupaja, mutta lisää sisältöjä kaivataan ja siihen voivat eri tahot antaa panoksensa,” kertoo yritys- ja markkinointikoordinaattori Kaisa Vanhala.

Tarkemmin joulunavauksen ohjelmasta ja järjestelyistä tiedotetaan marraskuun loppupuolella. Tapahtumassa tullaan huomioimaan ajankohtaiset koronarajoitukset ja ohjeistukset, minkä vuosi tapahtumat ovat pääosin ulkona ja yleisön kokoamista yhteen kohtaan vältetään. Kaupunki koordinoi viikonlopun kokonaisuutta, mutta sen toivotaan rakentuvan eri toimijoiden yhteistyönä.

”Toivottavasi pystymme tarjoamaan tällä tavalla ihmisille hyvän mielen viikonlopun joulun hengessä sekä yhdistyksille ja muille aktiivisille mahdollisuuden yhteiseen tekemiseen ja esimerkiksi varainkeruuseen myyntikojuilla. Jos koet haluavasi olla mukana, kannustamme rohkeasti mukaan,” Viitasaari koostaa.

Paikat Joulutorilla ja Joulumarkkinoilla ovat kaikille ilmaisia. Toripaikkojen ja joulumarkkinoiden paikkavaraukset voi tehdä Juha Kalliolle (050 033 5974, jussik5@gmail.com). Muut ehdotukset joulunavausohjelmaan Kaisa Vanhalalle (044 7151411, kaisa.vanhala@virrat.fi) tai Juha Viitasaarelle (044 7151201, juha.viitasaari@virrat.fi).


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI