Kahden kotimaisen yön puuhastelijan tempaus Lehtimäen Sähkö Oy:n tontilla sai noloakin nolomman lopun. Samalla kun kaapelivarkaat paljastivat kaikelle kansalle ”kuinka temppu tehdään” he toheloivat filmitähtinä itsensä tunti tolkulla valvontakamerakuviin. Havahtuivat vasta kun poliisi saapui kutsuttuna paikalle kaksikon outoa puuhastelua ihmettelemään.

Lehtimäen Sähkö Oy:n toimitusjohtajan Jari Lepistön mukaan kaapelivarkaat olivat 20 – 21.9. välisenä yönä yrittäneet lastata tavaraa johtamansa yrityksen toimitilojen alueella. Mutta kuorman lastausvaiheessa meni heidän käytössä ollut, todennäköisesti sekin anastettu, kuorma-auto nurin.

kaapelia-lehtimaensahko
Varkaiden yhtenä kiihokkeena oli muun muassa käytöstä poistettujen kaapelien sisältämä arvokas alumiini. Mikä maa olisikaan mahtanut ollut tavaran kohde? Mahdolliset harvat suomalaiset ostajat ovat kaikki rekisteröityjä ja tunnettuja alan yrityksiä.

– Aamulla selvisi, että kuorma-auto oli kaatunut, koska toisten omaisuudesta itselleen tuloaan hakevat olivat tällä kertaa haalimassa kaapelikasastamme romua, alumiinia ja metallia. Kuorma-autossa kiinni olevan nosturin tukijalat kuitenkin pettivät noston aikana. Koko kuorma-auto kippasi ympäri, kun painopiste siirtyi liikaa kuorma-auton ulkopuolelle, Lepistö selvitti.

Varkaiden käyttämä epäonninen kuorma-auto löytyi aamulla kyljellään tieltä (Kuvat: Jari Lepistö)
Varkaiden käyttämä epäonninen kuorma-auto löytyi aamulla kyljellään tieltä (Kuvat: Jari Lepistö)

Auton kaatuminen oli suomalaisvarkaille kova takaisku, silti he olivat sisukkaita loppuun saakka yrittäessään kuorma-autoa takaisin pyörilleen

Alueen valvontakamerakuvat kertovat selkää kieltä, kuinka sinnikkäät rosvot yrittivät pitkän tovin keksiä konstia auton nostamiseksi. He löysivät etukuormaajalla ja kuokalla varustetun yhtiön traktorin, murtautuivat siihen lasin rikkomalla, särkivät kojelaudan, mutta eivät saaneet mokomaa käyntiin.

Viimeisen oljenkortenaan välkyt soittivat muina miehinä jopa hinauspalvelusta apua paikalle.

Noin kello kolmen aikoihin yöllä paikalle ajanut hinausauto ja sen kuljettaja saivat hämmästellä näkemäänsä. Toimitusjohtaja Lepistö arvioi, että hinausauton kuljettajan epäily heräsi miesten touhuilusta ja hän päätti soittaa poliisit paikalle.

Poliisit kiittelivät Lepistöä laadukkaista valvontakameran kuvista, joista oli paljon hyötyä rikoksentekijöiden tunnistamisessa

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI