Kahden henkilöauton raju nokkakolari katkaisi liikenteen Kuortaneentiellä

0
Kuortneen suunnasta matkanneen kolmihenkisen perhee henkilöauto suistui törmäyksen jälkeen ojaan

Koko liikenne katkaistiin pelastustoimien ajaksi Kuortaneelle johtavalla tiellä lähellä Alajärven ja Lapuan rajaa (Kuva: Jukka Ketonen/jpnews.fi) Klikkaa kuvasta suuremmaksi!

Onnettomuus sattui perjantaina iltapäivällä vähän ennen kello kolmea Alajärven Menkijärvellä. Onnettomuudessa  oli osallisena neljä ihmistä.

Onnettomuudessa loukkaantuivat pahemmin molempien autojen naiskuljettajat ja lievemmin henkilöautossa matkanneen perheen isä ja noin vuoden ikäinen lapsi.

Etelä-Pohjanmaan poliisista paikalle oli kiiruhtanut hälytyksen saaneena myös lappajärveläinen vanhempi konstaapeli Tapio Autio. Aution mukaan osittain onnettomuuteen johtanut syy oli Alajärven suunnasta matkanneen farmariauton alavutelaisen naiskuljettajan yllättäen häikäissyt kirkas auringon valo, jolloin hän oli menettänyt suorahkolla tieosuudella autonsa hallinnan ja ajautunut vastaantulevan liikenteen kaistalle. Kuortaneen suunnasta henkilöautolla matkannut  kolmihenkinen perhe ei ollut ehtinyt väistämään kolaria, vaan ajoneuvot törmäsivät etukulmistaan rajusti yhteen.

Yksin matkassa olleen alavutelaisen naiskuljettajan pahoin romuttunut farmariauto oli kääntynyt törmäyksen voimasta tiellä takaisin tulosuuntaansa. (Kuvat : Jukka Ketonen/jpnews.fi)

Kuortaneen suunnasta matkanneen kolmihenkisen perheen henkilöauto suistui törmäyksen jälkeen ojaan

Pahiten loukkaantuneet kuljetettiin Seinäjoen keskussairaalaan jatkotutkimuksiin

Henkilö- ja farmariauton nokkakolari sattui Alajärven ja Kuortaneen välillä Menkijärven Haimarinpäässä Hauta-ahon tien ja Haapa-ahon tien liittymien välisellä tieosuudella.

Pelastustoimen vuorossa ollut aluepäällikkö evijärveläinen Ville Kultalahti kertoi onnettomuuskohdan olleen tieosuudella sellaisen, että kiertotien järjestämismahdollisuutta onnettomuuspaikan ohi ei ollut nopeasti suoritettavissa, vaan liikenne päätettiin katkaista kokonaan pelastustoimien ajaksi.

Kultalahti arvio myöskin, että onnettomuudessa kaikkein pahimmalta vältyttiin tieosuudelle rajatun hiljaisemman ajonopeuden johdosta, sekä nyky autojen turvatekniikan ansiosta.

Käytännössä tieosuus oli poikki kokonaan arviolta noin puolitoista tuntia.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI