Kaksi laajasti laitonta alkoholia välittänyttä ”viinatrokaria” paljastui Etelä-Pohjanmaalla!

0
EI ALKOHOLIA ALAIKÄISILLE!

Pohjanmaan poliisilaitos on maaliskuun aikana tutkinut kahta laajaa alkoholin myyntirikosta Lapualla ja Seinäjoella. Juomia on rahdattu kaverien ja tuttujen kanssa lähinnä Baltiasta. Molempien tapausten  esitutkinnat valmistunevat kevään tai kesän aikana.

 

Esitutkinnan perusteella noin 60-vuotiaan lapualaismiehen epäillään viimeisen neljän vuoden aikana myyneen ja välittäneen useita satoja laatikoita mietoja alkoholijuomia ja satoja pulloja väkeviä alkoholijuomia yli kuudellekymmenelle eri henkilölle Lapuan seudulla. Epäilty on hankkinut juomat Virosta ja muista Baltian maista, jonne hän on matkustanut yleensä muutaman hengen porukalla. Alkoholijuomia on yleensä ostettu vähintään maksimimäärät matkustajaa kohden, mutta juomat ovat päätyneet pääasiassa lapualaismiehelle myyntiin. Myynti on tapahtunut lähinnä kotoa käsin ja myös velaksi. Lapualaismies on ollut esitutkinnan aikana vangittuna, mutta hänet on jo vapautettu.

Poliisi epäilee Samanikäisen seinäjokelaismiehen myyneen tai välittäneen tuhat laatikkoa tai jopa enemmän mietoja alkoholijuomia ja useita satoja pulloja väkeviä alkoholijuomia useille kymmenille eri henkilöille Etelä-Pohjanmaalla. Alkoholijuomia on hankittu samalla tavalla Virosta kuin mitä lapualaismies on tehnyt. Epäilty on myös maksanut mukana olleiden matkoja, saaden siten itselleen isomman määrän alkoholijuomia myyntiin. Viimeisen vuoden aikana epäilty on tehnyt 16 viinanhakureissua, ja neljän vuoden aikana matkoja on tehty lähes kuusikymmentä.

Seinäjokelaismies on ollut vangittuna, mutta on jo vapautettu. Esitutkinnan alkuvaiheessa on pidätettynä ollut kaksi muutakin henkilöä.

Molempien tutkintahaarojen osalta asiaa on tutkittu törkeinä alkoholirikoksina ja törkeinä veropetoksina. Niiden esitutkinnat valmistunevat kevään tai kesän aikana.

Rikoslain 50a luvun 1 §:n mukaan, joka myy, välittää tai muutoin toiselle luovuttaa alkoholijuomaa tai pitää myyntitarkoituksessa hallussaan, on tuomittava sakkoon tai vankeuteen kahdeksi vuodeksi. Jos rikoksen kohteena on huomattavan suuri määrä alkoholijuomaa ja teko on myös kokonaisuutena törkeä, on rangaistusasteikko 4 kk – 4 vuotta vankeutta (RL 50a:2§).

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI