Kaksikymmentä päivää ja pandat saapuvat Ähtäriin

0
Täältä tullaan!(jpnews.fi/arkistokuva)

Vajaa kolmen viikon kuluttua saapuu Kiinasta kaksi odotettua vierasta Ähtäriin. Pandat saapuvat 18. päivä tammikuuta Suomen Ähtäriin. Pitkään odotettuja vieraita vastaanotetaan heitä varten rakennetuissa uusissa tiloissa Ähtärin Eläinpuistossa.

Ähtärin Eläinpuiston vt. toimitusjohtaja Kari Vainio kuitenkin kertoo, etteivät kuuluisat pandat ole vielä tuolloin nähtävissä, sillä kuukauden karanteenin jälkeen ne näyttäytyvät ensimmäistä kertaa yleisolle, ehkä 17. helmikuuta. Luultavasti pandat ovat jo saaneet uudet nimetkin.

– Mielenkiinto on kuitenkin ollut aktiivista ja varauksia tutustumiseen on jo tehty ja kun pandat eivät nuku talviunta ovat ne nähtävissä ympäri vuoden. Tavoite ensi vuodelle, 100.000 kävijää lisää onkin realistinen, sanoo Vainio.

Mielenkiintoa lisää MTV:n paikalle sijoittamat LIVE-kamerat, jotka välittävät realiaikaista kuvaa pandoista. Kuvaa lienee nähtävissä jopa Kiinassakin, mikäli he sen hyväksyvät.

– Kokonaisuudessaan Eläinpuiston kehitystä jatketaan, eikä puiston muut eläimet suinkaan jää sivuosaan. Tämä on senlaatuinen prosessi joka lisää matkailua Ähtärissä ja naapurikunnissa. Odotukset ovat siis korkealla, toteaa Kari Vainio.

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI