Kankaanniemi: Työttömyys vahvassa laskussa

0

Työllisyystilanne on parantunut kaikkialla Suomessa. On aloja, joilla kärsitään jo työvoimapulasta, kuten metalli- ja rakennusalat, myös koodareista on jopa 10 000 osaajan pula.

 

– Hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikka ja työministeri Jari Lindströmin työ kantavat hedelmää. Suomessa on työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen mukaan lähes 37 000 työtöntä työnhakijaa vähemmän vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna. Luku vastaa Kajaanin asukasmäärää, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi tyytyväisenä.

 

– Siitä ei ole kauan, kun työttömien määrä oli lähellä 400 000:ta. Nyt luku on hieman yli 300 000. Kun hallituksen tekemät uudistukset ja lisäpanostus positiivisen rakennemuutoksen alueiden koulutustarjontaan alkavat purra, ollaan hyvin pian reilusti alle 300 000:n työllisyysluvuissa, Kankaanniemi on toiveikas.

 

Kunnat hyötyvät hyvästä työllisyystilanteesta

 

– Pitkäaikaistyöttömien määrä on vihdoin kääntynyt selvään laskuun. Vuodessa määrä on vähentynyt lähes 12 000:lla. Kunnille tällä on suuri merkitys, koska niiden maksamat niin kutsutut Kela-sakot pienevät pitkäaikaistyöttömien määrän laskiessa. Samaan aikaan jokainen uusi työllistynyt kuntalainen siirtyy yhteiskunnan tukitoimien piiristä veronmaksajaksi.

 

Kankaanniemi on tyytyväinen myös oman maakuntansa, Keski-Suomen, tilanteen paranemiseen.

 

– Pitkäaikaistyöttömien osuus kaikista työttömistä laski Kainuun ja Lapin lisäksi vain Keski-Suomessa. On myös syytä iloita, että työttömyys laski jokaisessa Keski-Suomen kunnassa. Suunta parempaan on selvä.

JÄTÄ KOMMENTTI