Kankaanpää | Kuokkavieraat ampuivat haulikolla ja uhkasivat tappaa

0
(K-Media)
Lauantai-iltana (3.11.)  kokoontui 10-15 kankaanpääläistä nuorta viettämään yhden seurueeseen kuuluneen nuoren syntymäpäivää lähellä Lavian keskustaa sijaitsevalle yhdistyksen mökille.

Puolenyön jälkeen mökille tuli kutsumatta muutama lavialainen mieshenkilö. Paikalla nuorten ja ”kuokkavieraiden” kesken syntyi erimielisyyttä, joka johti kahden henkilön väliseen tappeluun. Tilanteessa  ”kuokkavieras” sai ruhjeita kasvoihinsa. Vieraat lähtivät mökiltä pois mutta uhkasivat tulla uudelleen kostamaan.

Sunnuntaiaamuna (4.11.) noin kello 10 aikoihin mökin sisälle tuli kaksi paikalla aiemmin yöllä käynyttä mieshenkilöä, joista toisella oli mukanaan haulikko.

Miehet uhkasivat sisällä olleita tappamisella. Uhkailujen jälkeen haulikkoa kantanut mies poistui ulos ja ampui ainakin yhden laukauksen pihassa. Laukaus ei aiheuttanut vahinkoja.

Mökillä olleet nuoret saivat haulikolla ampuneen miehen rahoittumaan. Paikalle saapunut poliisipartio otti tapahtumapaikalta kiinni ampujaksi epäillyn porilaisen miehen sekä lavialaisen miehen.  Miehet ovat noin 30-40 -vuotiaita. Heidän käyttämänsä ase ja patruunoita löytyi paikalla olleesta autosta.

Poliisin selvitellessä asiaa kävi ilmi, että haulikkoon on hallussapitolupa toisella paikalla olleella lavialaisella miehellä. Aseella ampuneella ei ollut lainkaan ampuma-aseen hallussapitoon oikeuttavia lupia.

Tutkinnassa selvisi myös, että miehet tulivat paikalle autolla. Ampujaa epäillään laittoman uhkauksen ja ampuma-aserikoksen lisäksi myös törkeästä rattijuopumuksesta.

Tilanteessa käytetty ampuma-ase ja patruunat on otettu takavarikkoon ja niitä tultaneen aikanaan vaatimaan rikoksentekovälineinä valtiolle. Ampuma-aseen omistajan ampuma-aseen hallussapitolupien peruutusmenettely on myös käynnistetty.

Asian rikostutkinta on edennyt epäiltyjen ja nuorten kuulusteluilla. Rikoksiin epäillyt miehet olivat kiinni otettuina mutta molemmat on nyt vapautettu.

JÄTÄ KOMMENTTI