Kannonkosken kunnatalo paloi viime yönä – vaikutti myös Viitasaaren terveyskeskuksen toimintaan!

0
Yöllinen tulipalo tuhosi Kannonkosken kunnantalon kokonaan
Yöllinen tulipalo tuhosi Kannonkosken kunnantalon kokonaan

Päivitetty 2.3.2014 klo 16.00

Kannonkosken kaksikerroksinen puinen kunnantalorakennus tuhoutui öisessä tulipalossa täysin. Sammutustyöt jatkuvat vielä sunnuntaina iltapäivällä.

Keski-Pohjanmaan pelastuslaitoksen lähiseudun palokuntien sammutusyksiköt saivat hälytyksen suurpalolle Järvitielle vähän ennen kello puoli kolme. Palokuntien saapuessa paikalle oli tuli levinnyt pinta-alaltaan 478 neliön kunnantoimistorakennuksen porrashuoneesta ullakkorakenteisiin.

Pelastuslaitokselta kerrottiin kohteeseessa olevan 11 yksikköä ja noin 30-35 sammutustöihin osallistuvaa henkilöä. Paikalla oli myös kunnan virkamiesjohtoa antamassa pelastushenkilöstölle kohdetietoja.

Kaksikerroksisessa rakennuksessa oli ainoastaan kunnan toimistotiloja. Asuntotiloja siinä ei ollut.

Rakennuksessa ei alustavan tiedon mukaan ole ollut syttymähetkellä henkilöstöä sisällä. Henkilövahinkoja ei ole myöskään aiheutunut.

Tuhoutuneessa rakennuksessa työskenteli kunnanviraston noin kymmenen työntekijää. Lisäksi rakennuksessa toimi muun muassa Kelan ja työvoimatoimiston palveluja videoyhteyksin tuottava etäpalvelupiste.

Kunnantalon kellaritiloissa sijaitseva, koko kunnan historian asiakirjoineen sisältävä, arkisto lienee säästynyt turvatoimien ansiosta liekeiltä ja vakavammailta vesivahingoilta.

Tulipalo vahingoitti seudun kuntien tietoliikenneyhteyksiä – Viitasaaren terveyskeskuksen lankapuhelinliikenne lakkasi, vain hätätapaukset voidaan hoitaa!

Kannonkosken kunnantalon tuhoutuminen tulipalossa sunnuntain vastaisena yönä vaikuttaa Viitasaaren terveyskeskuksen toimintaan. Tulipalo vaurioitti tietoliikenneyhteyksiä, minkä seurauksena lankapuhelin- ja tietoverkkoliikenne Viitasaaren terveyskeskuksessa ei toimi. Terveyskeskukseen ei voi soittaa lankapuhelimella.

Viitasaaren terveyskeskus palvelee Viitasaaren lisäksi Kinnulan ja Pihtiputaan asukkaita.

Tietoliikenneongelmien takia potilastietojärjestelmiin tai EKG-tietoihin ei päästä käsiksi. tällä hetkellä terveyskeskuksessa voidaan hoitaa vain hätätapaukset.

Vian kestosta ei toistaiseksi ole tietoa.

Lankapuhelimen sijaan Viitasaaren terveyskeskukseen saa yhteyden matkapuhelinnumerosta 040 6433 222.
Poliisi tutkii syttymissyytä – yleisövihjeitä kaivataan

Sisä-Suomen Poliisi on tehnyt tapahtumapaikalla teknistä- ja taktista tutkintaa sunnuntaipäivän aikana ja ne jatkuvat edelleen maanantaina.

Poliisi ei ota kantaa mahdolliseen palon syttymissyyhyn tässä vaiheessa.

Poliisi pyytää Kannonkosken keskusta-alueelta tehdyistä havainnoista yöltä 1.-2.3.2014 tietoja sähköpostiosoitteeseen: rikosvihjeet.keski-suomi.sisa-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana puhelinnumeroon 050 456 0471.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI