Kansanedustaja Hakkarainen | Suomen hallitus on kuullut sahayrittäjiä

0
Hakkaraisia tarvitaan, että päätösnappulanvartijat tajuavat mikä ero on teorialla ja käytännön todellisuudella.

– Reilu kuukausi sitten nostin esille puuhakevoimaloiden tuen riittämättömyyden. Nurisin tästä hallitukselle: eihän näin pienillä tuilla kukaan perusta voimalaa, Teuvo Hakkarainen (ps) sanoo.

– Ei mennyt nurinat hukkaan. Hallitus on päättänyt päästää pienet puuhakevoimalat uusiutuvan energian tukijärjestelmän piiriin. Tällaisilla muutoksilla saadaan vauhtia voimalainvestointeihin. Hallitus on kuullut sahayrittäjiä. Nyt täytyy olla tyytyväinen, Hakkarainen jatkaa.

– Olen myös tyytyväinen, että kuoret ja purut otetaan tuen piiriin. Tässä korjattiin iso asia. Purut ovat mädäntyneet sahojen laidoilla ja menettäneet energia-arvonsa, kun ne eivät ole olleet tuen piirissä.

– Nyt tulevien metsäinvestointien, mm. Äänekoski ja Kemi, johdosta vapautuu markkinoille 2-3 miljoonaa kuutiota tukkipuuta. Sahat maksavat 70 prosenttia kantohinnasta. Sahateollisuuden on kilpailukykyisesti pystyttävä markkinoimaan tuotteet maailmalle. Kilpailuasemien säilyttämiseksi energiatuki sahoille on ensiarvoisen tärkeä.

Hallitus julkaisi tänään Suomen energia- ja ilmastostrategian. Samalla hallitus kertoi uudesta teknologiasta riippumattomasta uusiutuvan energian tukijärjestelmästä. Tuen piiriin pääsevät myös metsäenergiaa eli sahajätteitä kuten sahanpurua ja kuorta hyödyntävät pienimuotoiset yhdistelmävoimalat (CHP-voimalat), jotka tuottavat sekä sähköä että lämpöä.

JÄTÄ KOMMENTTI