Kansanedustaja Hongisto | Jarrut päälle Kokoomus ja MTK – suomalaista ruokaa on puolustettava

0
Kansanedustaja Reijo Hongisto ei jättäisi ruoan tuotantoa muiden maiden hyväntahtoisuuden ja avun varaan. (jpnews.fi)

– Kauhulla olen lukenut kokoomuksen Virkkusen ja MTK:n Marttilan kommentteja suomalaista ruoantuotantoa vastaan, sinisten kansanedustaja Reijo Hongisto sanoo. – Suomalainen ruoantuotanto on huoltovarmuuskysymys. Se on säilytettävä vähintään nykytasolla nyt ja tulevaisuudessa.

Kokoomuksen meppi Henna Virkkunen on ehdottanut EU:n maatalous- ja aluetukien osuuden pudottamista 70 prosentista 60 prosenttiin EU:n budjetista, mutta ei korvaavaa kotimaista tukea tilalle. MTK:n Juha Marttila on taas valmis puolittamaan suomalaisen ruoantuotannon, jos hinnat tuplataan.

– Siniset ajaa EU-maataloustuen määrän vähentämistä, kun se korvataan täysimääräisesti kotimaisella tuella. Samalla EU-budjetin on pienennyttävä. Mieluummin maksamme vähemmän EU:lle ja enemmän suoraan kotimaahan. Mutta maatalouden tuki kokonaisuudessaan ei voi laskea tai meiltä loppuu kotimainen ruoka pöydästä, Hongisto painottaa.

Hongisto korostaa huoltovarmuuden tärkeyttä:

– Meillä ei ole varaa menettää omaa viljan, maidon, lihan ja siipikarjan tuotantoamme, emmekä voi puolittaa sitä MTK:n puheenjohtajan ehdottamalla tavalla, Hongisto sanoo.

– Minulle on päivänselvää, että meidän on kyettävä kaikissa olosuhteissa ruokkimaan yli viisimiljoonainen kansamme. Se ei onnistu, jos emme kykene tuottamaan riittävästi peruselintarvikkeita omassa maassamme. Muiden hyväntahtoisuuteen ja apuun en laske isänmaan asiaa.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI