Kansanedustaja Hongisto kuunteli Soinin huolia teistä ja susista

0
vas. Jukka Soidinmäki, Reijo Hongisto, Juha Saarimaa, Hannu Suni ja Mikko Källi (selin)

Kansanedustaja Reijo Hongisto vieraili eilen Soinissa. Tärkeä yhteys Hongistoon olivat tieasiat. Hongistolla on kokemusta saada eteenpäin tiehankkeita, kuten alla joulun Alajärvelle. Hongiston jäsenyys maa- ja metsätalousvaliokunnassa antaa lisä-arvoa käytyihin keskusteluihin.

Käynnillä Kohiwoodin tuotantolaitoksilla korostui metsäteollisuuden merkitys. Lisääntyvä puualan teollisuus Soinissa yhdistettynä Metsä Groupin biotehtaan käynnistys Äänekoskella luovat alueelle myös tarpeellisiä ja toivottuja työpaikkoja.

Soinin kunnan edustajat kunnanjohtaja Juha Viitasaari ja valtuuston puheenjohtaja Mikko Källi esittivät myös huolensa kansanedustajalle. Tämä huoli koski Soinin ja ympristön teitä. Kun vuositasolla tulee 9100 rekkakuljetusta, asettaa se erityivaatimukset tiestölle. Tiestön kuntoluokan nosto sekä keskustan uudet liikennejärjestelyt ovat pikaisesti toteutettavia tarpeita. On tarpeellista rakentaa keskustan ohittava tieyhteys Karstulantieltä Yrityslaaksoon ja Möksyntielle.

Korkeita ovat levypinot Kohiwoodilla. oik. Juha-Pekka Keisala

Soinissakin on yleinen huolenaihe: sudet ja karhut. Hongisto on jo pitkään toiminut sen hyväksi, että metsästäjien ja Luonnonvarakeskuksen yhteistyö toimisi paremmin. Pahimmillaan erilaiset käsitykset susikannan määrästä heikentävät luottamusta asiasta vastaaviin viranomaisiin. Kun Luonnonvarakeskuksen arvio susien määrästä on noin 150 sutta, vastaavasti Hongiston kokeneilta metsästäjiltä saama luku on noin 500 – 1000 sutta.

 

JÄTÄ KOMMENTTI