Kansanedustaja Hongisto metsästäjien SRVA-lakon sovittelijana

0
Metsästäjillä ja Luonnonvarakeskuksella on erilainen näkemys erityisesti susikannoista. (arkistokuva)

 

Pohjois-Karjalan metsästäjät aloittivat keväällä Tassu-lakon. Tassu on Luonnonvarakeskuksen (Luke) ylläpitämä suurpetohavaintojen kirjaamisjärjestelmä, jonka avulla saadaan arvokasta tietoa susien, karhujen, ahmojen ja ilvesten määrästä. Metsästäjillä ja LUKE:lla on erilainen näkemys erityisesti susikannoista. Metsästäjät vaativat luotettavampia arvioita susilaumoista ja niiden liikkeistä. Heidän mukaansa Luken arvioit ovat olleet alakantissa ja metsästäjien Tassuun viemiä tietoja ei pidetä luotettavina.

 

– Ristiriidan seurauksena aloitettiin Tassu-lakko, eikä suurpetohavaintoja ole merkitty havaintojärjestelmään, kertoi Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Antti Kuivalainen huhtikuisessa tiedotteessaan.

Luonnonvarakeskus (Luke) julkaisi viime viikolla arvion susiyksilöiden määrästä. Metsästäjäliitto toivoo, että metsästäjät siirtävät kaikki suurpetohavaintonsa Tassu-järjestelmään mahdollisimman pian.

Kulissien takana on käyty keskustelua Maa-ja Metsätalousministeriön, Luonnonvarakeskuksen, Metsästäjäliiton ja Pohjois-Karjalan metsästäjien kanssa. Kansanedustaja Reijo Hongisto (ps) on järjestänyt kaksi keskustelutilaisuutta eduskunnassa. Viimeinen pidettiin perjantaina 9.6.

Palaveri oli rakentava ja hyvähenkinen. Keskusteluun osallistuivat mm kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ministeriöstä, pääjohtaja Mari Walls Luonnonvarakeskuksesta, puheenjohtaja Tuomas Helberg Metsästäjäliitosta ja Ilkka Mäkelä Pohjois- Karjalan metsästäjistä.

JÄTÄ KOMMENTTI