Kansanedustaja Mikko Kärnä | Vakava lintuinfluenssariski Suomeen ?

0

KÄRNÄ VAATII AMPUMAAN POIS KAIKKI IHMISASUTUKSEN LÄHELLÄ OLEVAT VALKOPOSKIHANHET LINTUINFLUENSSAN TORJUMISEKSI!

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä vaatii, että viranomaiset poistavat viipymättä kaikki ihmisasutuksen lähellä oleilevat valkoposkihanhet ampumalla.

– AVI on tänään tiedottanut, että Arabianrannasta kuolleena löytyneestä hanhesta on löydetty lintuinfluenssaa. Tämä ei varmastikaan ole yksittäistapaus, vaan tautia on enenevissä määrin liikkeellä. Vaikka taudin siirtymisriski ihmiseen on pieni, on se riski kuitenkin aina olemassa. Suomi ei kaipaa nyt uutta epidemiaa, kun alamme vasta nyt pikkuhiljaa toipua koronaviruksen aiheuttamasta tilanteensa. Nyt tulisikin tarttua nopeasti toimeen lintuinfluenssaepidemian estämiseksi. Viranomaisten on ammuttava valkoposkihanhet pois kaikilta alueilta, joilla ne oleskelevat ihmisasutuksen lähistöllä. Tämä voidaan toteuttaa yhteistyössä metsästäjien kanssa.

Kärnä toteaa tilanteen olevan äärimmäisen vakava.

– Viranomaiset vähättelivät pitkään koronaviruksen Suomelle aiheuttamaa uhkaa, vaikka meillä oli kaikki tiedot maailmalta käytössä. Tätä virhettä ei voida nyt toistaa lintuinfluenssan kanssa. Virusta levittävät hanhet on ammuttava pois ja estettävä vahingot ihmisille, luonnonlinnuille ja tuotantoeläimille. Valkoposkihanhikanta kyllä kestää, vaikka niitä aletaan ampua pois ankaralla kädellä. Poistolupia voidaan näkemykseni mukaan myöntää rajattomasti kun kyseessä ovat kansanterveydelliset syyt. Mahdollista lintuinfluenssaepidemiaa torjutaan parhaiten suurella määrällä haulikonpatruunoita. Muuta tehokasta tapaa ei ole.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI