Kansanedustaja Reijo Hongisto haluaa kohentaa liikenneturvallisuutta Alajärven Koskenvarrella

0
(arkistokuva)

Alajärven keskustan lähellä oleva Koskenvarren taajama on kasvanut vireästi viime vuosina. Kylässä asuu runsaasti lapsiperheitä, joita yhdistää kaikenlainen liikunta ja erilaiset harrastukset Alajärven keskustassa koulun käynnin lisäksi. Koskenvarren tie (7115) keskustaan on kapea ja mutkainen.

Koskenvarren kylässä on myös teollisuutta, maan merkittävimpiin kuuluva käytettyjen traktoreiden myyntipiste, sahatavaraliikkeitä ja jätevedenpuhdistamo. Sesonkiaikoina alueella on myös huomattavaa mansikanviljelytoimintaa. Koskenvarren tiellä on ajoittain vilkas liikenne, jonka seassa nuoriso liikkuu pyörillään ja mopoillaan. Onnettomuusriski on korkea.

KAnsanedustaja REijo Hongisto (sin) esittää, että Alajärven keskustasta rakennetaan kevyenliikenteen tie Koskenvarren kylään. Ensivaiheessa ainakin Väärämäentien risteykseen asti. Sitä varten hän on jättänyt asiasta talousarvioaloitteen, summaltaan 100 000 euroa.

Hongisto sopi yhdessä vaalipiirin muiden kansanedustajien kanssa, että esitetään ensi vuoden talousarvioon lisärahoitusta myös teille 711 Kuortane – Alajärvi 3,0 miljoonaa euroa sekä KT 63 perusparantamiseen välille Evijärvi – Kaustinen 10,0 milj. euroa.

JÄTÄ KOMMENTTI