Kansanedustajat Tavio ja Kärnä | Uudenmaan sulun purku ennenaikaista

0

PS:n Ville Tavion ja Keskustan Mikko Kärnän mielestä : Uudenmaan sulun purkaminen on ennenaikaista

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio moittii pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen päätöstä lopettaa Uudenmaan eristys muusta Suomesta heti samantien.

Pääministeri Marin kertoi julkisuudessa kuusi päivää sitten, että Uudenmaan eristämistä jatkettaneen 19.4. asti, joten nyt purkaminen tehdään jopa suunniteltua aiemmin.

– Sulun purkaminen on erittäin huono päätös hallitukselta. Taudin leviäminen maakuntiin nopeutuu tämän takia ja enemmän ihmishenkiä menetetään kuin olisi ollut pakko. Vaikea uskoa, ettei perustuslaki suojaisi ensisijaisesti ihmisten terveyttä, Tavio kommentoi.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan uuden koronaviruksen tautihuippua ei olla vielä koettu Suomessa.

KÄRNÄ: IHMISIÄ KUOLEE NYT PERUSTUSLAKIMME TAKIA

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on pettynyt ettei Uudenmaan eristämistä kyetty jatkamaan.

– Keskustan eduskuntaryhmä oli rajoitusten jatkamisen kannalla, mutta tässä tapauksessa oikeuskansleri (Pöysti) torppasi asian. Oikeuskanslerin näkemyksen mukaan perustuslaillisia edellytyksiä eristämiseen jatkamiselle ei kuulema ollut. Ymmärrän hyvin, että tämän jälkeen hallitukselle ei jäänyt vaihtoehtoja päätöksen suhteen. On kuitenkin hullua, että sulun nyt purkautuessa ihmisiä kuolee perustuslakimme takia, kun ohjeita ja suosituksia ei kuitenkaan noudateta.

Kärnä toteaa, että hän olisi kannattanut myös muiden maakuntien eristämistä.

– Mielestäni esimerkiksi Lapin maakunta olisi tullut myös sulkea. Norjassa on otettu tiukka linja ja ihmisiä on kielletty liikkumasta maan sisällä. Heitä on myös haettu viranomaisten toimesta pois mökeiltään ja sakotettu. On täysin välttämätöntä selvittää, kuinka Norjan perustuslaki ja tartuntatautilaki taipuvat tähän, mutta meillä ne eivät taivu. Tässä ei ole mitään järkeä, sillä epidemiahuippu on vielä kaukana ja kenenkään ei tulisi nyt matkustaa vielä yhtään minnekään.


 

Terveyssovellus-22

JÄTÄ KOMMENTTI