Karhu jätti jälkiä Soinissa

0
Karhuntassun jälki Soinissa tänään

Tänään aamulla huomattiin Soinin Jokivarrella tuoreet karhunjäljet. – Havaintoja on tänäkin vuonna ollut, muttei niin runsaasti, kuin pari-kolme vuotta sitten, kertoi Soinin- Lehtimäen riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Lehisalo.

–  Alueelle oli tällekin vuodelle myönnetty kaksi kaatolupaa, mutta metsästyskausi on tällä erää loppunut. Oletettavaa on että karhut siirtyvät talvipesiin marraskuun aikana ja jo nyt ne ovat pesien läheisyydessä.

Karhu ”tankkaamasa” haaskalla ennen talviunia (Arkistokuvituskuva)

– Hirvenkaatoluvat, joita aleelle oli myönnetty 85 kappaletta, ovat jo lahes kaikki suoritettu, vain joitakin hirviä on kaatamatta. Havaintojen mukaan metsiin on jäänyt myös riittävästi hirviä, sanoo Lehisalo

Raitaperän hirviporukalla on kaatamatta yksi aikuinen hirvi. Jahtiporukan etevät koirat, Reijo Kotasen Jämtlandin pystykorva Roki ja Pekka Kuhmosen Karjalan karhukoira Siiri ovat tehneet hyvää työtä.

Raitaperän jahtiporukan seuraava tapaaminen on tulevana lauantaina, tuolloin j-pnewsin toimittaja on myöskin mukana seuraamassa  jahtia ja sen onnistumista.

Tallenna

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI