KÄRNÄ SYYTTÄÄ -pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajia vakavista asenneongelmista ja maaseutuvihamielisyydestä.

0
Maanviljelijöiden traktorimarssi Helsinkiin 2016

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) hämmästelee Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän, Vantaan kaupunginjohtajan Ritva Viljasen ja Kauniaisten kaupunginjohtajan Christoffer Masarin mielipidekirjoitusta Helsingin Sanomissa, jossa he väittävät soteuudistuksen heikentävän kasvavien kaupunkien menestymisen edellytyksiä.

Mikko Kärnä

– Väestörakenteeltaan nuori ja taloudeltaan vahva pääkaupunkiseutu kykenee kyllä järjestämään palvelut kuntalaisilleen, eikä uudistuksen tarkoituksena ole koskaan ollutkaan kehittää pääkaupunkiseudun rahoitusasemaa tai palveluita. Ei. Uudistuksen tarkoituksena on taata kaikille suomalaisille yhdenvertaiset sotepalvelut koko maassa ja tähän tarpeeseen uudistus myös vastaa. On erittäin surullista, että pääkaupunkiseudulla ”Pihtiputaan mummot” ja ”Pelkosenniemen papat” nähdään ilmeisesti jonkinlaisina alikansalaisina, joilla ei ole samoja oikeuksia kuin pääkaupunkiseudulla asuvilla.

Kärnä katsoo, että pääkaupunkiseudulla on vakava asenneongelma ja vallalla on suoranainen maaseutuvihamielisyys.

– Eihän tällaisia kirjoituksia muuten tulisi yhdessä rintamassa pääkaupunkiseudun kaupunginjohdoilta. Nyt ollaan lopultakin saamassa kaikkien asiantuntijoiden aivan välttämättömänä pitämä soteuudistus maaliin ja kaupunginjohtajat yrittävät vieläkin harata vastaan. Käsittämätöntä.

Tämä uudistus menee nyt maaliin ja kaupunginjohtajien kannattaisi keskittyä rakentamaan uudistusta yhdessä. Tällä toiminnalla he vain ajavat itsensä päätöksenteon ulkokehälle, hämmmästelee kansanedustaja Kärnä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI