KÄRNÄNIITTI | Kansanedustaja Kärnä raivostui isännöintialan kartellista

0
Kansanedustaja Mikko Kärnä

– Toiminta on ollut uskomattoman törkeää ja halpamaista. Laskun maksajana on ollut tavallinen kansalainen. Ihmisten perusluottamus koko isännöintialaa kohtaan on nyt koetuksella, kun moni omankin talonyhtiön isännöitsijä on huijannut tavallisen palkansaajan tai eläkeläisen rahat ylihinnoittelulla. Ei sinällään yllätä, että tästä kartellista ilmeisesti sovittiin ”työmatkalla” Roomassa. Täyttä mafiatoimintaa se on ollutkin!

Kärnä mukaan hän on saanut tukimiehiltä paljon viestejä vuosien varrella siitä, kuinka isännöitsijöiden palveluiden hinnat ovat nousseet törkeästi.

– Monella kansalaisella on ollut vahva tunne, että he maksavat tyhjästä ja remontteja on ohjattu kummasti aina samoille toimijoille, jotka eivät vaikuta edullisilta. Vaadin laajamittaista isännöintialan läpivalaisua poliisin, verottajan ja muiden viranomaisten toimesta.

Tämä kilpailuviraston ilmoittama kartelli on varmasti vain jäävuoren huippu ja nyt koko jäävuori pitää sulattaa. Nostaisin tämän hallituksessa yhdeksi sen tärkeimmäksi tavoitteeksi. Jokaisen suomalaisen pitää pystyä luottamaan siihen, että häntä ei huijata omassa kodissaan.

Kärnä kehottaa myös jokaista suomalaista talonyhtiötä omatoimisesti läpivalaisemaan oman isännöitsijänsä toiminnan. Kilpailu- ja kuluttajavirasto mukaan kartelli nostaa hintoja tyypillisesti 10-30%.

– Nyt on talonyhtiössä vakavan harkinnan paikka. Miten tästä voidaan mennä eteenpäin? Se on ainakin selvää, että kaikki isännöitsijämafiosot on saatava pois markkinoilta ja leivättömän pöydän ääreen, vaatii Kärnä.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI