Kauhavalaiset kansanedustajat Kurvinen ja Sankelo tyytyväisiä – Kauhava tulee saamaan uuden hyvinvointikeskuksen!

0
(Arkistokuva)

Kauhavalaiset kansanedustajat ja kaupungin päättävissä elimissä istuvat Antti Kurvinen (Kesk) ja Janne Sankelo (Kok) eivät pidättele tyytyväisyyttään kaupungin torstaina valtiolta saamasta kehitystukitoimesta. ”Kauhava saa poikkeusluvan uudelle hyvinvointikeskukselle”, Kurvinen riemuitsee. ” Kauhava laittoi kaikki voimat likoon ja tulos on hyvä osoitus yhteistyön tehokkuudesta”, iloitsee puolestaan Sankelo.

 

ANTTI KURVINEN

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen on erityisen tyytyväinen Kauhavalle tänään tulleista myönteisistä uutisista sosiaali- ja terveysministeriöstä. Kurvinen toimii valtakunnallisten tehtäviensä lisäksi Kauhavan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajana.

– Kauhava tulee saamaan uuden hyvinvointikeskuksen, Kurvinen kertoo.

Kauhavan kaupunki haki alkusyksystä rakennusinvestointia koskevaa poikkeuslupaa hyvinvointikeskuksen uudisrakennukseen. Tänään valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on hyväksynyt Kauhavan poikkeuslupahakemuksen.

– Tämä on yksi työvoitto. Tämän eteen on tehty paljon työtä ja käyty useita keskusteluja. Nämä on niitä hetkiä, jolloin oma työ tuottaa konkreettista tulosta. Taustalla on myös hyvä yhteistyö yli puoluerajojen ja hallitus-oppositio akselin, Kurvinen iloitsee.

– Haluan kiittää myös peruspalveluministeri Krista Kiurua tuesta hankkeelle. Tapasimme Kauhavan ja kuntayhtymä Kaksineuvoisen johdon kanssa ministeriä hyvinvointikeskuksemme tiimoilta syyskuussa ja häneltä löytyi ymmärrystä asiallemme.

Kauhavalle nyt rakennettava hyvinvointikeskus turvaa palvelujen saatavuuden alueen asukkaille ja mahdollistaa hienolla tavalla palveluiden kehittämisen. Kurvisen mukaan rakennushanke tullaan toteuttamaan kaupungin konserniyhtiön omistukseen ja hankkeen toteutusvaihe ajoittuu seuraavalle parille vuodelle. Hankkeen tavoitekustannusarvio on 18 185 696 €. Tavoitteena Kauhavan kaupungilla on myöhemmin rakennuksen siirto yksityiselle omistajalle. Hyvinvointikeskuksen toiminta sotessa tulee olemaan julkista tuotantoa.

– Palvelut tuottaa Kuntayhtymä Kaksineuvoinen ja rakennukseen tulee myös vuokratiloja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toiminnoille sekä yksityiselle toimijalle. Tämä on välttämätön ja kiireellinen rakennushanke koko meidän alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden ja niiden kehittämisen kannalta, Kurvinen erittelee.

Raha-asiainvaliokunnan päätöksessä korostetaan, että uudisrakennus mahdollistaa nyt palvelujen kokoamisen samaan rakennukseen. Nykyisellään Kauhavan keskustaajamassa toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut on sijoitettu 13:sta tilapäiseen väistötilaan nykyisen pääterveysaseman sisäilmaongelmien vuoksi. Vielä tiloissa toimivat terveyspalvelut ovat uhattuna kiinteistön rakenne-, sisäilma- ja kosteusteknisten ongelmien vuoksi. Pääterveysaseman toiminnoille ei ole saatavilla väistötiloja. Tilat ovat valvontaviranomaisen käyttökieltouhan alla ja rakennus on tarkoitus purkaa.

– Nyt poikkeusluvan saanut rakennushanke tulee korvamaan huonokuntoiset, teknisen käyttöikänsä päähän tulleet tilat. Lisäksi päätöksen taustalla on vahvasti myös se, että tämä hanke tukee Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon järjestämissuunnitelman tavoitteita palvelujen tarkoituksenmukaisesta kokoamisesta, Kurvinen sanoo.

JANNE SANKELO

Kauhavan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Janne Sankelo on tyytyväinen, että valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnan päätös Kauhavan kaupungin investointilupahakemukseen saatiin suunnitellussa aikataulussa.

– Kauhava laittoi kaikki voimat likoon ja tulos on hyvä osoitus yhteistyön tehokkuudesta. Päätös mahdollistaa hyvinvointikeskuksen suunnittelun jatkamisen ja toivottavasti käytännön töihin päästään mahdollisimman pian.

Kauhavalle rakennettava hyvinvointikeskus turvaa alueen asukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelut ja tekee nykyiset laajalle levittäytyneet väistötilat tarpeettomaksi. Lähipalvelut ovat kuitenkin myös jatkossa saatavilla kaikkien kaupunginosien terveysasemilta.

– Tällä ratkaisulla voidaan turvata Etelä-Pohjanmaan pohjoisosan asukkaiden terveyspalvelut pitkälle tulevaisuuteen, joten päätöksellä on myös maakunnallista merkitystä.

Kauhavan hyvinvointikeskuksen kilpailuttaa Kauhavan hyvinvointikeskus Oy. Yhtiön hallitus käsittelee asiaa maanantaina. Hyvinvointikeskuksen rahoitusmallista päättää kaupunginvaltuusto vuoden 2019 aikana.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI