Keliber sijoittaa litiumkemiantehtaansa Kokkolaan – rikastamo tulee Kaustiselle

0
(Kuvituskuva)

Keliber on päättänyt jatkaa muun muassa akkuteollisuuden tavitseman litiumtuotannon valmistelua kahden tuotantolaitospaikkakunnan ratkaisuna. Yhtiön litiumesiintymät ja tulevat kaivokset sijaitsevat Kaustisella, Kokkolassa ja Kruunupyyssä. Kaivoksista saatava malmi rikastetaan Kaustisen Kalavedelle rakennettavassa rikastamossa.

Keliber luottaa päätöksessään Kokkolaan, sillä tehdas sijoittuu Kokkola Industrial Parkin alueelle, jossa on valmis ja vakiintunut teollinen infrastruktuuri.

Samoin useat Keliberin tarvitsemat tarveaineet ja palvelut ovat alueella saatavissa. Alueella on myös valmiit vedenpuhdistus- ja jätteenkäsittelyratkaisut.

Lisäksi alueella toimii useita merkittäviä kemianteollisuuden toimijoita, joiden välillä on yhteistyötä mm. kulunvalvonta-, vartiointi- ja turvallisuuspalveluissa, palo- ja pelastustehtävissä sekä lakisääteisissä ympäristötarkkailuissa.

Myös kemiantehtaan sijainti Kokkolassa tarjoaa toimitusjohtaja Perti Lambergin mukaan yhtiölle tulevaisuudessa enemmän joustavuutta erilaisissa markkinatilanteissa.

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI