Kesämarkkinoiden vitsaus – väärennettyjä 50 € seteleitä liikkeellä myös Etelä-Pohjanmaalla

0
Varmista kaiken varalta 50 euron setelit!
Pohjanmaan poliisiaitokselle on Etelä-Pohjanmaan alueelta tullut tutkittavaksi muutamia väärennetyiksi todettuja 50 € seteleitä. Setelit ovat laatutasoltaan kohtuullisia.

Viimeaikoina väärennetyjä seteleitä on ollut liikenteessä muuallakin Suomessa ja niitä on jaeltu ainakin Pohjanlahden rannikkoalueella Varsinais-Suomen ja Oulun välisellä alueella.

Poliisi pyytää kansalaisia ja liikkeenharjoittajia kiinnittämään erityistä huomiota ostostapahtumien yhteydessä maksuksi tarjottaviin 50 euron seteleihin. Yleensä seteliväärennöksiä pyritään jakelemaan kesäaikaan ja erilaisten sesonki- tai massaluonteisten tapahtumien yhteydessä, jolloin liikkeissä ja palvelupisteissä on paljon kesätyöntekijöitä, joilla ei ole rutiinia seteleiden aitoustekijöiden tarkastamiseen.

Yleensä helpoin tapa tunnistaa väärennös on se tuntuuko setelipaperi käteen aidolta, tai onko se suttuinen ja kuvioinniltaan epätarkka. Monesti harkitut väärillä seteillä tapahtuvat maksut pyritään verhoamaan asiakkaan äärimmäiseen kiireeseen, jolloin saadaan myyjän huomio kiinnittymään muuhun kuin tarjottavan rahan aitouteen.

Asian tutkintaa jatketaan Pohjanmaan poliisissa

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI