Kesäsoinilaisten ilta kokoaa kisailuun ja keitolle

0
Kesäsoinilaisia (arkistokuva)
Kyky-Betset271121

Soini on niitä paikkakuntia, jonka kadut vilkastuvat huimasti kesäisin. Yli puolen tuhannen vapaa-ajan asunnon käyttäjät saapuvat nauttimaan kuvankauniista Soinista ja sen palveluista.

”Soinin kunta kokee erittäin tärkeänä osana Soinia kesäasukkaat, entiset soinilaiset ja muutkin alueella viihtyvät. Loma-asunnon omistajat ovat tehneet kadehdittavan hyvän valinnan oman mökin pystyttämisestä näihin niemiin, notkoihin ja saarelmiin. Järjestämällä perinteisen kesäsoinilaisten illan, haluamme osoittaa arvostusta ja luoda keskustelua näiden Soinissa aikaansa viettävien ja kunnan kesken,” kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Soinin kunta järjestää kesäsoinilaisten illan torstaina 27.6. Paikkana on vuorostaan Yhteistalon ja urheilukentän alue, osoitteessa Multiantie 29. Ilta alkaa klo 18.00 tarjottavalla lohikeitolla. Samalla avataan keskustelua ja kerrotaan kunnan ajankohtaisia kuulumisia. Toiveitakin saa esittää kunnan tulevaisuuteen ja nykytilaan.

Kesä-asukkaita Lauttosella Soinissa (arkistokuva)

Kun ajatuksia on vaihdettu, jatketaan leikkimielisellä kisailulla urheilukentällä. Lajeina on kaikille sopivia, mutta riittävästi virikettä ja haastetta tarjoavia koitoksia. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Erikseen on mahdollista myös kisata perinteisessä lajissa, sillä illan kisailun huipennuksena on Kesäsoinilaisten saappaanheiton mestaruuskisa. Saappaanheitossa löytyy sarjat erikseen naisille ja miehille ja molemmissa sarjoissa palkitaan kolme parasta.

”Myös yrittäjät ja muut toimijat ovat tervetulleita kertomaan toiminnastaan ja palveluistaan,” Viitasaari jatkaa.

Kisailujen päätteeksi tarjotaan vielä kahvit Yhteistalolla. Sateen sattuessa iltaa vietetään muutenkin Yhteistalon sisätiloissa.  Samaan aikaan myös Soini-seuran Kuninkaantupa on avoinna normaalia pidempää, klo 12.00–20.00 välisenä aikana. Kuninkaantupa kotiseutunäyttelyineen, historiallisine ympäristöineen ja sotahistoriallisine kokoelmineen palvelee osoitteessa Multiantie 27 C. Sisäänpääsy on aikuisilta 5 € ja alle 16-vuotiailta 3 €.

”Kuninkaantupa on näille seuduille aivan erityinen kohde, joka kiinnostaa laajojen näyttelyidensä ansiosta laajemmaltikin. Sisältä löytyy jokaiselle jotain ja iso osa kalustosta on monelle iäkkäämmälle omasta tai vanhempien lapsuudesta tuttua. Kuninkaantupaan tutustuminen kuuluu melkein yleissivistykseen,” Viitasaari muistuttaa.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI